divendres, 29 de juny del 2012

Obertura i Titulars Informatiu 29 de juny 2012

Obertura

Durant molts anys en aquest país les administracions van allargar més el braç que la màniga. Avui han de fer mans i mànigues per aconseguir recursos de sota les pedres i continuar oferint els serveis públics a què la ciutadania no estem disposats a renunciar. Han de fer aquests esforços tant aquells que en el seu moment van fer de nous rics com aquells que van tocar més de peus a terra. Aquesta setmana en tenim dos exemples clars a casa nostra. D’una banda, l’Ajuntament de Solsona ha anunciat les noves mesures que s’han d’adoptar a l’Escola Municipal de Música per fer sostenible la seva continuïtat. Això passa per un increment de quotes, una reducció de les despeses de direcció i administració i el replantejament de les classes d’instrument. D’altra banda, uns metres més avall pel carrer de la Regata, el Consell Comarcal comença a aplicar ja un pla d’ajust que afecta els treballadors, els polítics i els ajuntaments. En el primer cas el consistori té el suport del Patronat de l’Escola de Música. En el segon, tant el personal com els grups comarcals de tots els colors assumeixen la necessitat de ser coreponsables per aturar la sagnia pressupostària dels ens locals.

Titulars

-  Implantació caòtica també a Solsona de la taxa sanitària d’un euro per recepta. Les farmàcies solsonines lamenten les incidències associades al nou sistema, que alenteixen el servei. Això podria agreujar-se a partir de diumenge amb el copagament dels medicaments.
-  Comencen les rebaixes amb bons auguris per als comerciants solsonins després d’una temporada fluixa. Algunes botigues potser obriran aquest diumenge.
-   Aquesta tarda s’obrirà al pas de vehicles el gual elevat que l’Ajuntament ha construït a la cruïlla del passeig amb el carrer de Sant Agustí. La regidoria de Governació té el vistiplau dels establiments de l’indret per adoptar aquesta mesura de seguretat per als vianants.
-   Els presidents dels consells comarcals lleidatans consensuen a Solsona un manifest que defensa el servei que presten aquests ens.
-   Més del 96 per cent dels alumnes del Solsonès que es van presentar a la Selectivitat han aprovat. Tot i això la nota mitjana és força inferior a la de l’expedient de batxillerat.
-  Comencen a coordinar-se els agents rurals, bombers, ADF i mossos d’esquadra del Solsonès per a la prevenció d’incendis forestals. La comarca es troba afectada d’un alt risc d’incendis segons la Direcció General de Protecció Civil.