dilluns, 25 de juny del 2012

Solsona FM entra de ple en la programació d’estiu

A partir del proper dilluns 2 de juliol, i fins a principis de setembre, l’emissora municipal de Solsona s’endinsa en la programació estiuenca. Durant aquestes setmanes, es recuperaran els espais propis més atemporals emesos durant la temporada 2011/2012, que es combinaran amb l’emissió de programes que no tanquen per vacances i espais de la Sindicada, una plataforma d’intercanvi de continguts entre les emissores de la Xarxa COM Ràdio. També s’introdueix un nou espai de la mà del contacontes Oriol Canals.

La reemissió de programes propis esrà en horaris diferents als habituals per facilitar-ne l’escolta a tothom. Cada dia, a les 9 del matí i a les 3 de la tarda, es recuperaran algunes de les històries d’El Rebost dels contes, que es podran tornar a sentir els dissabtes a les 11 del matí. El programa de la gent gran Camins tornarà a la graella els dimarts a les 11 del matí i els diumenges a les 5 de la tarda. Pel que fa a l’espai d’entrevistes Societat Anònima, es podrà tornar a escoltar els divendres a les 4 de la tarda.

Saps que m’han dit?, una sèrie de deu capítols en què s’exposen els rumors més freqüents que es generen al voltant de la immigració, tornarà els dilluns a les 4 de la tarda. L’Entre tots, l’espai musical dels dissabtes del matí, es trasllada al dilluns i el dijous a les 11 del matí. Nova Orleans-Solsona, en una estona mantindrà l’horari habitual de la temporada, divendres i diumenges a 2/4 d’11 de la nit, amb la reemissió d’alguns espais dels últims mesos, mentre que En femení té reservat el dimecres a les 4 de la tarda i el diumenge a les 10 del matí.
Però l’estiu no representa cap parèntesi per espais com L’Informatiu, que, com sempre, arribarà puntualment els divendres a 2/4 de 2 del migdia i a les 8 del vespre, amb reemissió el cap de setmana a les 4 de la tarda. També es mantindrà a la graella amb nous programes Electrozona, la proposta de música electrònic de Solsona FM, en el seu horari habitual, dimecres a 2/4 de 10 del vespre, amb repetició els dissabtes a 2/4 d’11 de la nit. Salut amb Creu Roja continuarà en antena amb els seus consells per a una vida saludable (de dilluns a divendres a la 1 del migdia) fins al 3 d’agost. Engresca’t a parlar bé el català, programa de la Xarxa COM Ràdio, continuarà al seu horari, de dilluns a divendres a les 10 del matí. Finalment, l’espai de Catalunya Ràdio En guàrdia es podrà escoltar els dimarts a les 4 de la tarda.

Nou programa per al públic infantil
Solsona FM presenta una novetat en la graella d’estiu a partir del 4 de juliol. Porta per títol Biberó Rock i és un programa musical adreçat al públic infantil. En serà el conductor Oriol Canals, educador i animador infantil. S’emetrà els dimecres a les 9 del vespre.

La graella estiuenca de Solsona FM es nodreix, novament, de programes de la plataforma Sindicada de la Xarxa COM Ràdio. Durant l’estiu, es podran sentir espais tan diversos com La recepta de Mireia Carbó, en què la cuinera explica, en un minut, com elaborar un plat, de dilluns a dijous a 2/4 de 2 del migdia amb la repetició el cap de setmana a la una del migdia; El radar, de dilluns a dijous a les 8 del vespre, que ens proposa consells i normes per contribuir a millorar la seguretat a la xarxa viària; Ciutats, amb fitxes geogràfiques que ens permeten conèixer món sense moure’ns de casa, de dilluns a divendres a les 5 de la tarda; o Invents, una sèrie de capítols per entendre el món –més aviat tecnològic– en què vivim, de dilluns a divendres a les 7 de la tarda.

També s’emetran els espais de la Sindicada Noms propis, amb monogràfics sobre músics catalans del segle XX, els dilluns a les 9 del vespre; CatSons, consistent en entrevistes a cantants i grups catalans, els dimarts a les 11 del matí; Preferits digitals, un espai sobre tendències a internet, serveis web, utilitats i noves tecnologies, els divendres a les 11 i els dissabtes a les 5 de la tarda; i Mites esportius, per conèixer la trajectòria i aquelles fites aconseguides per esportistes destacats (dimarts a les 9 del vespre).

Podeu escoltar tota la programació de Solsona FM al 107.5 de la FM i all web www.solsonafm.cat i consultar tota l’actualitat de la graella al bloc, el Facebook o el Twitter de la ràdio.