divendres, 6 de juliol del 2012

Obertura i Titulars Informatiu 6 juliol de 2012

Obertura

Si fem una retrospectiva en la història de la composició de l’Ajuntament de Solsona, pràcticament no hi ha cap mandat en què la corporació s’hagi mantingut idèntica des del Ple de presa de posessió fins al darrer plenari previ a les eleccions municipals. Algunes vegades ha estat així per causes funestes, amb la pèrdua d’algun regidor. A vegades, per estratègies internes d’algun partit. En d’altres, però, és per motius personals dels edils, després de comprovar la tasca gens fàcil de compaginar la vida familiar amb la professional i la política. Aquesta és la principal raó per la qual es produeix un nou canvi a l’Ajuntament en complir-se el primer any de mandat. Surt de l’escaquer municipal l’arquitecta Anna Maria Viladrich, número tres de Convergència i Unió. Hi entra a partir dels pròxims mesos el metge Joan Campus, militant d’Unió. En escacs l’entoc és una jugada en què es mouen dues fitxes. Aquesta vegada l’únic grup municipal a l’oposició ha recorregut a l'enroc. Alhora de fer un canvi de peces també aprofita per redistribuir responsabilitats. El cap de llista, Esteve Algué creu necessari dedicar més temps a la direcció de Solsonès Fires. Per a ell això passa per cedir les funcions de portaveu al regidor Francesc Azorín, en la política municipal des del 2003.   

Titulars

L’Ajuntament fa el primer pas per rebaixar l’Impost de Béns Immobles. El consistori sol·licitarà a la Gerència Territorial del Cadastre una nova revisió dels valors cadastrals per reduir la pressió fiscal dels ciutadans.

Gent gran, joves, famílies i públic en general tenen una cita demà al taller d’idees i creativitat Solsona Co Party, organitzada per la regidoria de Promoció Econòmica amb la col·laboració d’entitats. L’objectiu de la jornada és recollir el màxim nombre d’aportacions ciutadanes sobre les possibles accions que es poden promoure a Solsona en matèria sòcioeconòmica.

En cas que ningú no s’ofereixi per integrar una nova junta de l’Associació de Festes del Carnaval aquest estiu, l’entitat es dissoldrà a partir del setembre. El patrimoni material se cediria a l’Ajuntament. En l’última reunió de socis no es va presentar cap candidatura.

Avui s’estrena una nova edició de l’oferta de visites nocturnes per la “Solsona insòlita”. Enguany s’hi afegeixen noves parades, com les restes museïtzades del fossat i la muralla del Palau Episcopal i el Quarto dels Gegants.

Albert Muntada ocupa una de les tres vicepresidènces d’Unió a les comarques de Lleida. Així, el president dels democristians al Solsonès escala posicions dins el partit.

Joventut Solsonina convoca els solsonins aquest dissabte al segon Cap de Setmana Jove de Solsona. Consistirà en un col·loqui de la Solsona Co Party, un sopar popular i un doble concert amb Strombers com a cap de cartell.

En esports, un any més torna a ser notícia un dels esdeveniments esportius de més ressò de la ciutat, el campus de tecnificació de bàsquet Èlite Jove. La participació és similar a la de l’any passat, amb 70 esportistes, però enguany ha incrementat la presència estrangera. 

Quant a l’agenda, aquest cap de setmana Solsona reviu una de les seves tradicions més arrelades, la festa de Sant Cristòfol, patró dels conductors.