divendres, 1 de juny del 2012

Obertura i Titulars Informatiu 1 de juny 2012

Obertura

En una setmana en tenim una de freda i una de calenta per a la comarca. En temps de vaques magres les polítiques d’austeritat solen ometre els criteris d’equilibri Territorial que aquesta comarca mai no es cansa de reivindicar. Per davant passa l’estalvi econòmic que suposa la concentració de serveis. Ara toca el rebre als serveis forenses. L’Institut de Medicina Legal ha anunciat que les sales d’autòpsia de les comarques de Lleida s’unificaran a la capital de la demarcació. Això significa el trasllat de la que està habilitada al Centre Sanitari de Solsona. Tot i que estava en desús, les institucions locals manifesten ara la seva preocupació per aquest anunci. Però, en un camp ben diferent, el de l’educació, el Departament d’Ensenyament finalment ha donat resposta a les reiterades peticions de Solsona per impartir classes d’anglès de l’Escola Oficial d’Idiomes. A partir del setembre s’obrirà una aula a les instal·lacions de l’Institut Francesc Ribalta. Almenys en aquest aspecte, es posa fi a un greuge comparatiu amb la resta de comarques centrals i Solsona esdevé una mica més ciutat. Els solsonins interessats en estudis reglats de llengües foranes s’estalviaran traslladar-se a capitals veïnes com Manresa o la Seu d’Urgell.

Titulars

·Aprovat el projecte d’urbanització del carrer de Llobera. Inclou la renovació dels serveis, el soterrament del cablejat, la supressió de voreres i la pvimentació del vial amb pedra del país. El grup municipal de Convergència i Unió proposa a l’equip de govern simplificar el disseny del paviment per abaratir costos. L’obra està pressupostada en poc menys de 800 mil euros i ara cal buscar el finançament necessari.
·L’Ajuntament estudia traslladar l’Oficina Municipal de Promoció Turística. Una opció és utilitzar les instal·lacions de l’Oficina Comarcal, tal com proposa el Patronat de Turisme del Consell, i l’altra és ubicar-se a la futura  biblioteca.
·A partir d’ara els consumidors del Solsonès podran sotmetre’s a l’arbitratge de consum a distància sense haver-se de traslladar a Lleida com fins ara. Es podrà fer a través de video-conferència des de la seu del Consell Comarcal.
·L’Ajuntament de Solsona se solidaritza amb els ciutadans adherits a la campanya “Novullpagar” contra els peatges. El Ple aprova una moció en aquest sentit amb l’abstenció del grup municipal de Convergència i Unió.
·Es dissolen Solsona Mitjans SL i la Societat Municipal de Promoció Turistica. El consistori vol reduir despeses i gestionar directament totes les tasques administratives d’aquests serveis.
·Timothy J. Kehoe pronunciarà a Solsona una conferència sobre la crisi actual. Assessor de la Reserva Federal dels Estats Units, Kehoe és un economista de reputació internacional.
·S’engega una nova campanya de dinamització del comerç del nucli antic. A partir d’avui i fins al dia 22 un centenar de botigues repartiran butlletes a la clientela per participar en el sorteig de xecs regal i un lot de productes.
·En esports, són notícia el Llobera, campió de les 12 hores de futbol sala, i el Guixers La Pèrgola, que ha mantingut fins al final el liderat de la Lliga Comarcal, d’una banda, i Sílvia Leal, de l’altra, perquè formarà part de la selecció espanyola als Sky-Games d’aquest any.
·La novena Fira del Caçador, per primer cop al Camp del Serra, és una de les cites destacades d’aquest cap de setmana. Però també ho són el primer mercat d’intercanvi NI CINC!, demà durant tot el dia a la plaça Major, i la jornada de portes obertes al Quarto dels Gegants, diumenge.