divendres, 22 de juny del 2012

Obertura i Titulars Informatiu 22 de juny 2012

Obertura
Aquesta setmana els polítics de la comarca s’han posat les mans al cap amb un anunci llançat des de Madrid. I no n’hi ha per menys. En el procés de tramitació de la nova llei de bases del règim local que prepara el govern popular, s’ha fet pública la intenció que les diputacions concentrin la gestió dels serveis mínims dels municipis de menys de 20.000 habitants. Aquest avantprojecte preveu debatre’s al Congrés passat l’estiu i podria entrar en vigor a finals d’any. Si aquesta reforma legal prospera, a la demarcació de Lleida únicament mantindria la seva autonomia la capital, mentre que tota la resta de poblacions perdrien la majoria de competències. Així, els partits polítics podrien estalviar-se les campanyes electorals per a les municipals. Perquè ara ja no només perden sentit els consells comarcals, un altre debat encara obert, sinó també els ajuntaments, les administracions més properes al ciutadà.  Aquesta mesura anunciada dimarts pel secretari d’Estat d’Administracions Públiques, Antonio Beteta, esborrona tant l’alcalde de Solsona com el president del Consell Comarcal pel pas de gegant enrere que representaria en el sistema democràtic del país. A més, conculca completament l’organització territorial recollida en l’Estatut de Catalunya. L’envergadura del despropòsit és tan gran que semblaria inviable, si no fos que amb la majoria absoluta del PP a la capital del regne tot és possible en un procés imparable de recentralització.

Titulars
- A partir del proper curs, l’Escola Municipal de Música  deixarà d’oferir classes de dansa. Ho ha aprovat el Patronat aquesta setmana arran de  la iniciativa de la fins ara professora d’aquesta matèria de muntar una escola privada. L’Ajuntament esgrimeix arguments estrictament econòmics.
- A partir de dilluns el Centre Sanitari acollirà consultes privades d’especialistes. ÉS una forma d’engruixir els ingressos del Centre Sanitari i aprofitar un espai que a les tardes està infrautilitzat.
- Aquesta setmana han entrat les màquines al terreny de la Cabana del Màrtir on es construirà el carrer de la nova escola El Vinyet. Tot i començar les obres amb retard, l’Ajuntament manté el termini de finalització abans d’acabar l’any.
-  El Departament de Justícia corrobora el trasllat a Lleida de la sala
d’autòpsies de Solsona. La capital concentrarà el servei per a tota la
demarcació. La mesura respon a la contenció de despeses i la voluntat de
millorar les autòpsies amb recursos més especialitzats.
- Finalitza la campanya de foment del comerç de proximitat “Barris antics,
molt per descobrir, molt per oferir”. Aquest matí s’ha fet el sorteig en directe
per Solsona FM per determinar les butlletes guanyadores dels xecs regal i un
lot de productes i serveis.
- La jornada festiva per recollir idees sobre el futur de Solsona se celebrarà el dissabte 7 de juliol. Diverses entitats estan organitzant activitats de tot tipus per engrescar la població.
- Ja és obert el termini de presentació de candidatures a pubilla de Solsona. Només cal estar empadronada a la ciutat i tenir entre 17 i 21 anys.