divendres, 15 de juny del 2012

Obertura i Titulars Informatiu 15 de juny 2012

Obertura

Avui comencem amb una molt bona i especial notícia. No volem encetar l’Informatiu sense abans felicitar la directora de Solsona FM i companya d’aquest espai, Roser Clotet, i al Joan Sala. Ahir al vespre va néixer el seu primer fill, el Fèlix, amb 3 quilos, 650 grams, un nou Navasenc. Benvingut, Fèlix!

Però a banda dels naixements, l’actualitat comarcal no s’atura. Menys d’un any després de l’inici del mandat al Consell Comarcal, avui es formalitza un relleu. Albert Muntada, director de la fira de Sant Isidre durant set anys, cedeix les regnes del certamen i de Solsonès Fires al conseller comarcal de Promoció Econòmica i portaveu de Convergència i Unió a l’Ajuntament de Solsona, Esteve Algué. El govern del Consell Comarcal tenia aquesta decisió en remull des de l’estiu passat. Té la seva lògica que qui s’encarregui políticament de Promoció Econòmica sigui la mateixa persona que assumeixi la direcció de les fires. Amb tot, també és fàcil deduir que qui fins ara les ha comandat no hagi renunciat a ser la cara visible de la seixantena edició del certamen del Solsonès més reconegut fora dels confins comarcals. Esteve Algué considera un privilegi rebre aquest nou càrrec. Però també és conscient del repte que suposa haver de fer més amb menys, el que ha esdevingut el nou lema d’aquests esdeveniments.

Titulars
 - Detenen tres lladres com a presumptes autors de l’onada de robatoris que ha patit la comarca els últims mesos. Són d’origen romanès i van ser localitzats a Manresa. Ahir van passar a disposició judicial. Tot i això, no se’ls atribueix del cert els furts en masies de Pinell. També han estat identificats tres joves que van robar en el domicili d’una persona amb qui havien sortit de festa. Aquests han quedat en llibertat.
- Una granja d’Olius veu néixer un vedell amb dues potes de més. És un cas insòlit, ja que normalment les cries afectades per aquestes alteracions no sobreviuen gaires dies. Els veterinaris que han examinat el vedell han confirmat que es troba en perfecte estat.
- 54 alumnes de la comarca d’examinen de la selectivitat. Són dos més que l’any passat. A final de mes podran conèixer els resultats en línia.
- Castellar de la Ribera guanya un nou espai de divulgació i d’interès turístic, el museu de l’escola rural. Aquest centre mostra l’evolució del col·legi des de principi del segle XX fins als nostres dies. S’inaugurarà divendres que ve.
- L’Ajuntament de Solsona i el Patronat Comarcal de Turisme ofereixen noves rutes guiades pel nucli antic aquest estiu. La principal novetat són les visites temàtiques els diumenges per la Solsona romànica, la gòtica i la barroca.
- Solsona acull aquest dissabte una nova Marató de donació de sang. Entitats i institucions locals fan una crida a la participació per remuntar en el rànquing de comarques amb  els índexs de donacions més elevats.
- La proposta del dissenyador solsoní Edgar Riu guanya el concurs per escollir el disseny de la portada del programa de la Festa Major.
- En esports, els protagonistes són els jugadors del Cambrils de futbol sala, que han pujat de categoria, a la TerritorialPreferent Catalana, en quedar campions de la temporada. Sentirem el seu entrenador, Jordi Armengol.
- Aquest cap de setmana es presenta frenètic quant a convocatòries lúdiques. Entre d’altres, destaquem a l’agenda les primeres visites comentades a les restes del fossat i la muralla medievals del Palau Episcopal, aquest vespre, i els actes de celebració del primer aniversari dels Castellers de Solsona. Demà a partir de les 7 de la tarda i fins a la matinada.