divendres, 25 de maig del 2012

Titular i Obertura Informatiu 25 maig 2012

Obertura

Aquesta setmana s’ha complert un any de l’inici del mandat sorgit d’uns comicis que a Solsona van donar la majoria absoluta a Esquerra Republicana. En l’oceà d’aigües remogudes actual, no descobrim la sopa d’all si diem que la situació econòmica ha estat el principal condicionant d’aquests 365 dies. És més que evident que les administracions de qualsevol àmbit es veuen obligades a executar unes polítiques estalonades per la crisi. Però en l’esglaó més accessible i proper al ciutadà, els ajuntaments pateixen el greuge afegit d’unes finances ja prou dèbils conculcades per les administracions superiors. A Solsona, ha estat prioritari portar els comptes a punta d’espasa, però el consistori no deixa d’estar amatent a les directrius que vénen de dalt i que en qualsevol moment poden desestabilitzar el castell de cartes. Mentrestant, el govern municipal ha protagonitzat una gestió amb una escassa oposició per part del grup de Convergència i Unió. En aquest sentit, les desavinences polítiques s’han traslladat en les relacions Ajuntament – Consell Comarcal.

Titulars

·El Solsonès és la comarca que experimenta un salt més important en l’índex de competitivitat territorial. Puja set posicions en el rànquing fins al divuitè lloc. Les millors notes són és innovació i desenvolupament territorial i en esperit emprenedor.

·La diversificació industrial, principal punt fort de Solsona en l’àmbit empresarial. Hi coincideixen la vintena de participants al taller sobre sòl industrial i empreses en el marc del Pla director de promoció econòmica. Dilluns hi ha programat el segon taller, centrat en qüestions de comerç i turisme.

·Comencen a prendre forma els carrers del futur complex turístic de Llac de Linya, a Navès. Ja s’han venut quinze parcel·les, la majoria a clients estrangers del nord d’Europa. Els promotors preveuen invertir sis milions d’euros els propers tres anys, en la primera fase del projecte.

·Solsona s’acollirà a una pròrroga extraordinària de quatre anys per completar actuacions del Pla de barris. Els principals projectes pendents són la urbanització del carrer de Llobera i almenys alguns trams del carrer del Castell. El repte ara és aconseguir finançament suficient.
·El diumenge 3 de juny obre portes el nou Quarto dels Gegants. És un espai rehabilitat i museïtza en ple nucli antic per conservar la manifestació gegantera del Corpus i la Festa Major i, alhora, divulgar la festa i explotar-la turísticament.
·La cinquantena de militants d’Unió a la comarca renoven la confiança en Albert Muntada per presidir el partit els propers quatre anys. La seva ha estat l’única candidatura. 
·Reconeixen el treball de dos alumnes de l’Institut Francesc Ribalta. El col·laborador d’aquesta casa Gerard Roca rep el Premi Baldiri  Reixac per la recerca sobre la vida al Vinyet la primera meitat del segle passat, mentre que una narració de Raluca Bianca Mestre és mereixedora del sisè Premi Sambori Òmnium Catalunya.
·En plana esportiva, demà dissabte 13 equips de la Lliga Comarcal es disputen les 12 Hores de Futbol Sala. Els partits començaran a les 8 del matí.
·La setena Setmana del Medi Ambient de Solsona, organitzada pel Grup de Natura del Solsonès, és l’estrella de la programació lúdica, divulgativa i cultural d’aquests dies. Els actes s’enceten avui mateix.