divendres, 3 de juny del 2011

Titulars i Obertura Informatiu 3 de juny 2011

Si les eleccions municipals del passat dia 22 van deixar a Solsona un escenari polític completament definit, a Sant Llorenç el panorama quedava més obert que mai. Malgrat això, les quatre formacions que van concórrer als comicis han sabut canalitzar els resultats buscant un bé comú. Tot apunta que els 9 regidors del consistori posaran les bases d’un govern d’unitat, en el qual treballaran de forma conjunta i deixant de banda els partidismes. El fins ara alcalde, Enric Roures, de Progrés Municipal, i Francesc Xavier Mas, de Piteus, podrien compartir l’alcaldia dos anys cadascun. L’equip de govern estaria format pels 3 regidors que tenen cadascuna de les seves dues formacions a banda dels 2 regidors de Convergència i Unió i Josep Pintó, d’Acord Municipal. Aquest més que probable pacte arriba després de la dimissió del cap de files convergent, Jaume Torrabadella, amb la voluntat de facilitar la governabilitat del municipi.

·Diversos testimonis identifiquen Josep Puigpelat en una fonda del Ripollès. Els Mossos han suspès la recerca de l’exdirigent d’Unió de Pagesos al voltant de casa seva, a la Molsosa. Tot i haver-los vist, la policia encara no l’ha localitzat.

·S’inaugura el nou menjador social per a la gent gran de Solsona. S’ubica al Bar del Casal de Cultura i oferirà dinars equilibrats als majors de 65 anys amb autonomia per desplaçar-s’hi.

·La desfilada de moda sènior supera tots els rècords de participació de la Setmana de la Gent Gran de Solsona dels seus vuit anys. Ha estat la novetat més ben acollida del programa, si bé en conjunt totes les activitats han estat més concorregudes que en edicions anteriors.

·Un grup de joves del nucli antic reclama l’adopció de mesures per frenar els robatoris en pisos. Lamenten la inseguretat del barri i la manca d’una resposta per part dels dos cossos de policia de la ciutat i de l’Ajuntament.

·L’alcalde de Solsona és un dels tres batlles republicans de Catalunya que demanen unitat, seny i sentit comú a la direcció del partit per redefinirne el futur. David Rodríguez ha impulsat la redacció d’un manifest juntament amb els seus homòlegs de Montblanc i la Bisbal d’Empordà.

·Dimecres el consistori solsoní celebra el seu darrer Ple de la legislatura. S’acomiadaran del càrrec els convergents Jordi Riart, Josep Antoni Pelegrina, Montse Albacete i Míriam Semís, els regidors d’El Comú Martí Abella i Jordi Fraxanet, el socialista Josep Caelles i la republicana Clara Agut.

·La variant de Santa Susanna, amb 4,2 milions d’euros, serà la principal inversió de la Generalitat al Solsonès per aquest any. El Govern català injectarà un 14% menys de pressupost a la comarca per les retallades.

·Pere Cuadrench tancarà per Corpus la seva etapa de macip major de l’Agrupació de Geganters després de sis anys en el càrrec. L’1 de juliol l’entitat celebrarà una assemblea extraordinària d’on ha de sorgir el nou president i la junta.

·Joventut Solsonina es constitueix com a entitat amb la voluntat de tenir un caràcter plenament assembleari. La propera activitat dels joves serà l’organització d’un concurs de botifarra per Sant Joan, coincidint amb l’arribada de la Flama del Canigó a Solsona.

·Solsona serà l’escenari, aquest diumenge, de la primera eliminatòria del campionat de Catalunya Cadet Femení de bàsquet. Aquestes i altres qüestions destacades us les expliquem al temps dels esports.

·En clau lúdica i cultural, aquest cap de setmana destaquen dues cites firals, la del Caçador, al parc de la Mina de Solsona, i la d’Artesans de Pinós.