divendres, 27 de maig del 2011

Titulars i Obertura Informatiu 27 de maig 2011

Després del 22M, Solsona és una de les tres úniques taques grogues al mapa de capitals catalanes governades per Esquerra Republicana juntament amb Montblanc i la Bisbal d’Empordà. Si bé arreu del país Convergència i Unió ha consolidat la tendència a l’alça iniciada en les eleccions del novembre passat, a Solsona ha estat a la inversa. Contra tot pronòstic, Esquerra Republicana ha assolit la majoria absoluta, desbancant la representació municipal d’El Comú i retallant un regidor als socialistes. Una conseqüència directa del pronunciament a les urnes ha estat la dimissió de Josep Caelles com a regidor i primer secretari del partit al Solsonès. Per primera vegada en la història municipal de Solsona, els republicans governaran en solitari després que el PSC hagi anunciat la voluntat de tornar a l’oposició. La federació nacionalista, amb Esteve Algué al capdavant, ha resistit l’envestida i, tot i la pèrdua de vots, manté els 5 regidors.

·Tres quartes parts dels alcaldes del Solsonès continuaran en el càrrec la propera legislatura. A Sant Llorenç el panorama està completament obert. Encara no han començat les negociacions tot i que Roures es decanta per un pacte amb Piteus, la segona força política.

·Capturen tritons exòtics localitzats a la serra de Busa pel Grup de Natura del Solsonès. Un equip especialitzat del Departament de Medi Ambient està fent les tasques per evitar una plaga que posaria en perill la fauna i la flora de la zona.

·L’obertura del menjador social i una desfilada de moda sènior, principals novetats de la vuitena Setmana de la Gent Gran de Solsona. Des de dilluns i fins diumenge, s’han programat una vintena d’activitats de caire ben divers.

·Una quarantena de voluntaris treballen per Càritas. Enguany, l’ONG catòlica es proposa captar nous col•laboradors en el marc de l’Any Europeu del Voluntariat. Càritas ha fet balanç de l’activitat realitzada el 2010, l’últim any de gestió del Centre d’Atenció a les toxicomanies.

·Els escriptors del Pirineu busquen la seva inspiració literària a Solsona. Serà en el marc d’una trobada que es durà a terme per Corpus, l’últim cap de setmana de juny.

·Un acord entre el Centre Sanitari i la Fundació Althaia de Manresa permetrà continuar oferint revisions esportives a Solsona. El Consell Comarcal continuarà subvencionant-les, tot i que es proposa als clubs que es facin càrrec d’un preu simbòlic per a les revisions bàsiques.

·Una revista potencia Solsona com a ciutat gegantera entre els possibles visitants de la ciutat. Amb aquesta publicació, la Societat Municipal de Promoció Turística vol atraure el turisme familiar i cultural.

·Com és tradició, el final de la temporada de futbol sala a la comarca ja és indissociables de les 12 Hores del pavelló solsoní per posar el punt i final a la Lliga Comarcal. Es disputen demà, dissabte, a partir de les 8 del matí i hi participaran 14 dels 16 equips de la lliga. Aquest cap de setmana també, però diumenge, els amants de la bicicleta tenen una altra cita, la 14a Marxa BTT del Solsonès, memorial Toni López.

·L’agenda cultural ens porta a Odèn, on se celebra el tercer col•loqui d'arqueològia. Des d’avui i fins diumenge s’hi podran sentir una quinzena de ponències. I a Solsona, aquest cap de setmana es poden veure les dues últimes funcions d’Homes revival al Tatrau Teatre.