divendres, 10 de juny del 2011

Titulars i Obertura Informatiu 10 juny 2011

El 1995 la majoria absoluta no va impedir al convergent Ramon Llumà oferir dues àrees de govern a la formació que liderava per primera vegada un jove Xavier Jounou. Ara, són els republicans els que aposten també per delegar responsabilitats a un altre color polític i reservar la força de la majoria absoluta per aquelles ocasions en què sigui difícil arribar al consens. Aquesta setmana hem sabut que tot i les declaracions inicials de Josep Caelles que situaven el PSC a l’oposició, Encarna Tarifa ha acceptat l’oferiment dels republicans de continuar com a regidora d’Educació. La majoria de l’assemblea del partit li ha donat llum verd. David Rodríguez vol deixar clar des d’un principi que aquesta estesa de mà als fins ara socis de govern no condicionarà l’aplicació de la totalitat del programa d’Esquerra.

·Balanç positiu d’una legislatura atípica per part de tots els regidors sortints del consistori solsoní. Aquesta s’ha tancat un final d’etapa que tots coincideixen a qualificar d’estraordinària. Demà, a les 12 del migdia, se n’obrirà una de nova amb la constitució de l’Ajuntament i la investidura de l’alcalde.
·Solsona condiciona 8 rutes al voltant del Vinyet per practicar-les a peu o en bicicleta. S’adrecen tant als veïns que vulguin anar-hi a passejar com als visitants que optin pel turisme esportiu i de lleure.
·El grup parlamentari de Convergència i Unió destaca l’increment de les inversions de la Generalitat al Solsonès previst per aquest any. El portaveu Jordi Turull i la diputada Mireia Canals han iniciat a Solsona una ronda de visites a les comarques catalanes per explicar els comptes.
·El Solsonès tanca el maig amb 860 persones a l’atur. La comarca ha incrementat la desocupació en un 3% el darrer mes mentre que al conjunt del país ha caigut un 1%.
·Una companyia transportadora de gas vol fer prospeccions en subsòl solsoní. ENAGÁS ha sol•licitat el permís corresponent a la Generalitat.
·L’Associació de Festes del Carnaval no descarta traslladar els concerts a la sala polivalent. Tot i això, demana a l’Ajuntament que resolgui algunes mancances que s’hi ha detectat. Aquest va ser un dels principals punts tractats en l’última assemblea de socis.
·Solsona es bolca demà en la cinquena marató de donació de sang. Entitats i empreses han programat una vintena d’actes paral•lels. L’organització confia arribar a les 400 donacions.
·Organitzen un espectacle al teatre pensat per ser compartit per nens i avis. És una iniciativa del Consell d’Infants i Adolescents de Solsona per al diumenge de Corpus.
·Un centenar de noies acudiran als pavellons solsonins aquest cap de setmana en el campionat de Catalunya pre-infantil femení de bàsquet. En aquesta informació focalitzem la plana esportiva.
·En l’agenda cultural destaquem les dues funcions EXTRA de “No cau la nit” de Lacetània Teatre. Es podran veure demà a la nit i diumenge a la tarda al TATRAU.