divendres, 17 de juny del 2011

Titulars i Obertura Informatiu 17 juny 2011

Convergència Democràtica tenia determinat el nom de Joan Solà com a presidenciable del Consell Comarcal des del febrer. Ho hem sabut aquesta setmana arran de les declaracions públiques d’un sector crític dins la militància que apostava per repetir el procés de primàries de fa 4 anys. Marià Chaure i Antoni Márquez han estat les cares visibles d’aquest desencís amb la manera de fer la direcció del partit. Márquez, precisament, es postulava com l’alternativa al candidat oficial del partit per presidir l’ens comarcal. Però en menys de 48 hores, els dissidents s’han fet enrere. Joan Solà s’empara en la legitimitat que diu que li atorga l’aval del comitè executiu comarcal i la federació de Lleida.

·Lluís-Xavier González i Salvi Nofrarias assumiran les àrees municipals prioritàries aquest mandat. La distribució del cartipàs, que s’ha fet pública aquesta setmana, rebrà el vistiplau del ple en una sessió el proper dimecres.
·David Rodríguez assumeix de nou l’alcaldia de Solsona posant el consens per damunt de la majoria absoluta. Esteve Algué assegura que faran una oposició constructiva i ferma.
·Enric Roures és investit alcalde de Sant Llorenç amb els únics vots a favor dels regidors del seu grup i els de Piteus. Tot i formar part d’un govern d’unitat, Convergència i Unió i Acord Municipal es van abstenir. A la resta de la comarca, estrenen càrrec només 4 dels 15 alcaldes.
·Quatre naus del polígon industrial dels Ametllers pateixen diversos intents de robatori. El modus operandi dels lladres fa pensar en una banda organitzada.
·L’Ajuntament posa en marxa una campanya estival per dinamitzar el comerç del nucli antic. Se sortejaran bosses de la compra i xecs regal entre els clients dels establiments del centre històric.
·Una dotzena d’estudiants de Formació Professional de l’Institut Francesc Ribalta s’examinen per primera vegada de la selectivitat. En el conjunt de la comarca, han fet les proves una seixantena d’alumnes.
·A partir de demà, els Castellers de Solsona podran lluir la camisa groga que els identifica. Davant l’Ajuntament es durà a terme el bateig de la colla. Hi actuaran també els Margeners de Guissona i els Salats de Súria.
·En esports, us donem els resultats de les competicions de bàsquet i atletisme del cap de setmana passat i us anunciem les activitats esportives programades per aquest estiu.
·La presentació de l’última novel•la de Víctor Alexandre, Cor de Brau, aquest dissabte al vespre, obre el programa d’actes de la Flama del Canigó a Solsona. Dijous que ve la ciutat celebrarà conjuntament la festa dels Països Catalans i el Corpus.