dilluns, 27 de juny del 2011

Titulars i Obertura Informatiu 24 juny 2011

Obertura

En el primer ple del curs polític el grup municipal de Convergència i Unió a l’Ajuntament de Solsona ja ha deixat besllumar l’estil d’oposició d’aquest mandat. En la sessió plenària del cartipàs, celebrada aquesta setmana, les retribucions i indemnitzacions de grups municipals i regidors van convertir-se l’únic punt de fricció entre l’executiu i l’oposició. Uns van posar èmfasi en la voluntat de contenir la despesa mentre que els altres van subratllar que la rebaixa no afecta a tots per igual. En termes generals, les arques municipals s’estalviaran més del 30% del pressupost destinat als càrrecs públics respecte fa 4 anys.

Titulars

· David Rodríguez demana al nou alcalde de Manresa que capitanegi les comarques centrals. Cultura i salut són alguns dels àmbits en els quals el batlle solsoní veu possibilitats de treballar conjuntament amb la capital bagenca.
· El professor solsoní Eugeni Barniol presenta demà una antologia literària del Solsonès. Ho fa en el marc de la Trobada d’Escriptors al Pirineu, que durant tot el cap de setmana reunirà una desena d’autors a la ciutat.
· L’Ajuntament de Solsona preveu disposar a final d’any del projecte d’urbanització del carrer de Llobera. El redacten els serveis tècnics de la Diputació de Lleida, que ja han començat a treballar-hi.
· Solsona ja es promociona a internet amb un espot de menys de 7 minuts. És la darrera acció de la Societat Municipal de Promoció Turística per captar visitants interessats en el patrimoni cultural.
· Esther Miralles duu a terme una recerca per al CEL sobre les fosses comunes de la guerra civil al Solsonès. Una de les principals fonts de documentació és la història oral de testimonis i descendents.
· Les entitats solsonines s’aboquen en la rebuda de la flama del Canigó per fer més lluïda la festa de Sant Joan. La coincidència de la vigília amb el Corpus fusiona la jornada dels Països Catalans amb l’encesa de la tronada.
· El programa d’acollida i ajuts d’assistència de Càritas Diocesana dobla el nombre de persones ateses en dos anys. L’ONG catòlica constata un increment de sol·licituds de ciutadans autòctons i un descens dels nouvinguts a causa de la crisi.
· Toni Ribalta és el nom propi de la crònica esportiva d’aquesta setmana. El solsoní assumeix la direcció tècnica del Club Bàsquet Solsona rellevant Joan Pujol.
· Els actes del Corpus centren l’agenda cultural d’aquest cap de setmana. Però també hi ha propostes arreu de la comarca com les festes majors de Sant Climenç i Castellar de la Ribera.


Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí