divendres, 3 d’octubre del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 3 octubre 2008

Obertura
El polígon industrial de Santa Llúcia comença a treure el cap. Es tracta d’un dels projectes més esperats pel teixit econòmic de la ciutat, tot i que ja fa més de dues legislatures que s’arrossega. Aquesta setmana han començat les obres de la primera fase d'urbanització del que esdevindrà la zona industrial més gran de la ciutat, de 46 hectàrees. Es tracta només d’una petita part del tot, però l’Ajuntament, que s’ha passat anys reclamant l’agilitzacíó dels tràmits a l’Institut Català del Sòl, comença a veure amb optimisme la sortida de l'atzucac. Els treballs de la primera fase consisteixen en la construcció d’una rotonda i la urbanització d’un dels solars del polígon.

Titulars
· Entitats culturals i socials de Solsona estan cridades a participar en la concreció dels usos del futur centre cívic. L’Ajuntament les convoca divendres que ve a una primera reunió. Aquest vespre, precisament, el consistori escollirà l’arquitecte redactor de l’avantprojecte d’aquest equipament.
· El president de la Diputació inaugura demà la reforma de la carretera del Miracle. Les obres han reduït en un quilòmetre i mig la llargada d’aquest vial.
· La Comissió d’Urbanisme aprova l’impuls d’un sector residencial a la Cabana del Màrtir de més de 400 habitatges. Unes dues terceres parts dels pisos seran de protecció pública. Aquesta Àrea Residencial Estratègica permetrà urbanitzar també un vial alternatiu a l’avinguda del Pont per descongestionar el trànsit.
· El Ministeri de Medi Ambient atorga un ajut de prop de mig milió d’euros al Centre Tecnològic per un projecte de formació rural. Es posarà en marxa durant aquest mes i es preveu que doni servei a uns 3.000 usuaris de 5 comunitats autònomes espanyoles.
· El cementiri municipal de Solsona s’ampliarà en 192 nínxols. Les obres començaran aquest mes. Els ciutadans interessats en adquirir un nínxol poden presentar la seva sol·licitud al consistori a partir de dilluns.
· El Solsonès presenta un paquet d’al·legacions al Pla Comarcal de Muntanya en considerar que hi queden retallades diverses necessitats bàsiques. N’assenyalen els àmbits de les infraestructures viàries, telecomunicacions i els serveis sanitaris com a principals mancances.
· Els particulars i empreses solsonins poden anar a buscar l’aigua de les piscines municipals a cost zero fent-se càrrec del transport. Aquesta és la fórmula per la qual ha optat l’equip de govern després de descartar la venda a indústries pel seu elevat cost.
· El grup municipal de Convergència i Unió reclama a l’equip de govern que desbrossi la zona verda a tocar de la carretera del sector de la Creu de Sant Joan. CiU denuncia la imatge de deixadesa d’aquest indret, situat a la principal entrada de la ciutat.
· El Departament de Governació treu a informació pública la planificació del Pla Únic d’Obres i Serveis per al 2009. Segons les previsions inicials, el Solsonès rebria prop de 3 milions d’euros en ajuts.
· Les gestions de l’Agència Tributària i de la Seguretat Social es poden concentrar a Lleida sense necessitat de desplaçar-se a La Seu d’Urgell o a Balaguer. Així ho ha confirmat el subdelegat del govern espanyol a Lleida als responsables municipals de Solsona.
· Polèmica entre l’equip de govern del Consell Comarcal i Esquerra Republicana amb motiu del butlletí que l’ens està a punt de treure al carrer. Els republicans critiquen la manca de pluralitat per l’absència d’espais d’opinió per als diferents grups comarcals.
· Unió Democràtica designa Albert Muntada, responsable comarcal del partit, com a vicepresident de l’executiva de Lleida.
· El Patronat Comarcal de Turisme recupera la figura del dinamitzador turístic. Les prioritats passen per organitzar la primera fira del bolet de Solsona i acabar el centre d’interpretació del Solsonès.
· En esports, destaquem el Trofeu Ciutat de Solsona de Patinatge Artístic. Es durà a terme aquest diumenge a la tarda al pavelló vell.
· Els productes artesans i tradicionals elaborats a la comarca prenen el protagonisme aquest cap de setmana a la Fira de l’Empelt de Llobera. Així mateix, Cambrils i Navès celebren la seva festa major.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí