divendres, 31 d’octubre del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 31 octubre 2008

Obertura

Les obres que Carreteres està executant a l’entrada de Solsona per reordenar la mobilitat viària són una font contínua de novetats. Els ciutadans han pogut percebre aquests dies com els treballs de la rotonda del portal del Pont han romàs aturats. I és que l’Ajuntament i la Direcció General de Carreteres han negociat en quina mesura era viable recuperar un pany de paret de l’antic pont sobre el riu Negre per ampliar el patrimoni històric d’aquest indret. Finalment, la Generalitat s’ha avingut a fer un túnel subterrani per accedir des de la ribera a la segona entrada del Pou de Gel, descartant el condicionament d’un pas per visualitzar el pont. Aquests canvis d’última hora fan ajornar la construcció de la rotonda fins al gener. Per contra, l’altra rotoda, de la carretera de Manresa, s’enllestirà el novembre, igual que el reasfaltatge de l’avinguda.


Titulars

· Enllesteixen la primera fase de les obres d’ampliació de l’abocador de Clariana. L’equipament disposa ara d’un innovador sistema de compactació dels residus en bales plastificades. Les obres han costat 2 milions d’euros i allargaran la vida útil de les instal·lacions 5 anys més.
· La Generalitat declara el Santuari de Lord bé cultural d’interès nacional. El reconeixement inclou l’església, el santuari i la torre del campanar.
· L’oposició solsonina denuncia que l’increment de taxes previst per l’any que ve respon a una finalitat recaptatòria per part de l’equip de govern. A més, el grup municipal de Convergència i Unió ha titllat els grups que formen l’executiu municipal d’incoherents.
· La setmana que ve obre portes la llar d’infants municipal de Sant Llorenç de Morunys. Té dues aules ampliables i una capacitat de 30 alumnes.
· Punt i final a la redacció del Pla Estratègic Antidroga impulsat pel Sol del Solsonès. Durant les properes setmanes se’n difondran les conclusions a través d’una publicació i d’un acte públic.
· Nou capítol a la història de l’empresa centenària Electra del Cardener. La companyia elèctrica solsonina estrena noves oficines tot recuperant un edifici emblemàtic i publica un llibre sobre la història de l'electrificació de la ciutat.
· Enllesteixen el procés participatiu sobre els usos del centre cívic. La regidoria de Participació Ciutadana avança que el desembre es tornaran a convocar les entitats per exposar-los l’avantprojecte de l’edifici.
· “A Casa, iguals” és l’esglògan de la campanya de sensibilització que es posa en marxa a Solsona per trencar els rols tradicionals home-dona en l’àmbit domèstic. L’impulsen la regidoria de Polítiques d’Igualtat i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones.
· Un aperitiu a base de bolets, un mercat i una sortida micològica, principals reclams de la primera fira del Bolet i del Boletaire del Solsonès. Es durà a terme a Solsona el cap de setmana vinent.
· El Centre Tecnològic i el Departament de Medi Ambient executaran un projecte de gestió d’espais de la Xarxa Natura 2000, aprovat pel programa europeu Life Plus. Està dotat amb 3 milions d’euros i té una durada de 4 anys.
· Un conveni entre el Consell Comarcal i el Centre Tecnològic permet traslladar temporalment el punt de la Universitat Oberta de Catalunya al Telecentre del Solsonès.
· En esports, destaquem la presentació oficial dels equips del Club Bàsquet Solsona. Es durà a terme diumenge a partir de les 11 del migdia als pavellons municipals.
· Malgrat la castanyada i Tots Sants, aquest cap de setmana hi ha escassíssimes convocatòries d’agenda. Demà, a Sant Llorenç, concert d’orgue dins el Festival Internacional de Música de Tardor Orgues de Ponent i del Pirineu.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí