dilluns, 27 d’octubre del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 24 octubre 08

Obertura

Les taxes per a l’any que ve s’apujaran a Solsona, en la majoria dels casos, un cinc per cent. És el resultat del càlcul de l’IPC interanual d’octubre arrodonit a l’alça. La política que defensa el govern municipal és la d’anar actualitzant uns tributs desfasats des de fa molts anys i que arrosseguen dèficits en els serveis públics. L’oposició, en canvi, aposta per un manteniment de les ordenances fiscals davant de l’actual situació de recessió econòmica. Aquest va ser el principal punt del Ple municipal d’ahir al vespre.

Titulars
· L’Ajuntament de Solsona aprova l’adjudicació de les obres de l’avinguda de Sant Jordi. L’empresa adjudicatària ha ofert una baixa del 19 per cent al preu de sortida i executarà les obres en un termini de sis mesos.

· El Centre Sanitari vol engegar un programa de suport psicosocial per als familiars de malalts greus. L’ens està pendent d’una subvenció per poder-lo tirar endavant.

· Revisen el reglament del mercat de Solsona. Entre altres modificacions, la normativa és més estricta en l’obligació dels marxants de mantenir net l’entorn.

· Maria Teresa Canal insta el govern de la Diputació de Lleida a incloure la variant de Su i la millora d’un tram de la carretera vella de Sant Llorenç en els pressupostos de l’any vinent.

. Josep Caelles, primer solsoní al Consell Nacional del PSC. El regidor socialista i Maria Carmen Fernández també han estat escollits com a membres de l’executiva de la formació a la Catalunya Central.

. Convergència i Unió obre una oficina d’atenció ciutadana al Solsonès. Periòdicament, ciutadans i entitats podran traslladar les seves propostes als dirigents de la federació nacionalista.

. La regidoria de Medi Ambient de Solsona vol inventariar tots els boscos de ribera, públics i privats, del municipi, i consensuar-ne un model de gestió forestal amb les administracions competents.

· L’Ajuntament de Solsona recorda que la convocatòria d’ajuts per rehabilitar façanes i cobertes al nucli antic es tanca el mes que ve. Des del febrer, només s’han presentat 8 sol·licituds a aquesta línia d’ajuts.

· Electra del Cardener presenta un llibre sobre la història local de l’electricitat i exposa públicament el procés de transformació de l’edifici de Cal Reig en la nova seu de l’empresa.

. El Sol del Solsonès celebra demà la sisena Festa Literària i Musical. És l’acte que aconsegueix més repercussió social dels que organitza durant l’any l’Associació de familiars de malalts mentals i drogodependents.

. Nova campanya per fomentar l’ús del català en l’acollida dels nouvinguts. Aquesta iniciativa vol evitar que els catalanoparlants canviïn de llengua quan es dirigeixin a persones immigrades.

· En esports, a banda de repassar l’atapeït calendari de competicions d’aquest cap de setmana, destaquem el primer Torneig de Bitlles Catalanes del Solsonès i la sisena Caminada d’orientació de Solsona.

· De l'agenda del cap de setmana en destaquem dues propostes. D’una banda, la sortida i exposició de bolets que impulsa el Grup de Natura, demà, dissabte. D’altra banda, els col·leccionistes de Plaques de Cava celebren diumenge una nova trobada davant del Casal de Cultura.

Pots escoltar l'Informatiu complet aquí