divendres, 10 d’octubre del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 10 octubre 2008

Obertura
El debat sobre la futura variant de Solsona s’ha reobert aquesta setmana amb una nova proposta. Consisteix en una opció mixta que combina els traçats de la nord i de la sud passant pel polígon de Santa Llúcia, els treballs del qual van començar la setmana passada. El nou plantejament és fruit d’un encàrrec de l’equip de govern a un tècnic solsoní per estudiar la connexió amb aquesta zona industrial de la ciutat. Amb tot, l’executiu municipal manté que el planejament urbanístic, el POUM, s’aprovarà amb l’opció sud. L’oposició, per la seva banda, lamenta la manca d’informació per part del govern municipal sobre aquesta qüestió i apunta que aquest no és el moment per debatre la proposta.

Titulars
· Joan Arnau serà l’arquitecte encarregat de redactar l'avantprojecte del futur centre cívic. La corporació municipal ha optat per la seva proposta d’entre les 3 que s’havien presentat.
· El president de la Diputació posa de manifest la millora de la mobilitat del Solsonès que representa l’arranjament de la carretera del Miracle. Jaume Gilabert va inaugurar la reforma del vial dissabte passat.
· Potenciar el Carnaval de carrer, fer implicar les comparses i contenció econòmica són els principals objectius de la nova junta de l’Associació de Festes. El cap de setmana passat van presentar als socis el primer esborrany de la propera edició del Carnaval.
· La Mancomunitat d’Aigües treu a concurs les obres de reforç de la xarxa, amb un pressupost de més de 380.000 euros. Les empreses interessades poden presentar les seves propostes fins el 4 de novembre.
· Una exposició de productes autòctons i un tastet de plats dels restaurants de la comarca encetaran demà, dissabte, les Jornades Gastronòmiques del Solsonès. En aquesta quarta edició hi prenen part un total de 22 establiments.
· El Patronat Comarcal de Turisme programa la primera fira del bolet i del boletaire. Es durà a terme a Solsona el segon cap de setmana de novembre.
· El manga i l’animació japonesa, principals reclams per fomentar l’intercanvi cultural entre els joves de Catalunya i el Japó. La iniciativa, promoguda per l’empresa solsonina Ken Office, es posarà en marxa l’any vinent.
· Els estudiants dels cicles formatius de salut de l’Institut Francesc Ribalta podran fer pràctiques al Centre Sanitari. Se’n beneficiaran una trentena d’alumnes.
· L’Escola Arrels de Secundària promou la lectura a través de tallers. Es duen a terme entre els estudiants del primer cicle d’ESO una hora a la setmana.
· En esports, us detallem el calendari de competicions de futbol, bàsquet i futbol sala per aquest cap de setmana.
· D’entre les escasses convocatòries per aquest cap de setmana en destaca la posada en marxa de les jornades gastronòmiques. Serà demà, dissabte, a la plaça Major, entre les 6 de la tarda i les 9 del vespre.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí