divendres, 17 d’octubre del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 17 octubre 2008

Obertura
Solsona pot haver trobat una nova veta per engruixir el patrimoni històric de la ciutat i oferir més eines als ciutadans que permetin interpretar la formació urbanística de la ciutat. Aquest cop han estat les obres de la rotonda de l’indret de Cal Silo que han tret a la llum restes d’un tram de paret de l’antic pont sobre el riu Negre. L’Ajuntament està en converses amb la Direcció General de Carreteres per valorar les possibles modificacions que cal introduir al projecte. Malgrat la descoberta els treballs de la rotonda continuen. Tot i això, es desconeix en aquests moments en quina mesura s’alterarà el calendari de les obres.

Titulars
· Una desena d’entitats acudeixen a la sessió participativa per definir els usos del centre cívic. Divendres vinent se celebrarà una segona i última reunió. Mentrestant, particulars i teixit associatiu poden fer arribar els seus suggeriments a l’Ajuntament.
· El Consell Comarcal aprova el projecte de la nova seu de l’oficina d’atenció a la joventut. S’ubicarà a les antigues dependències del museu del ganivet.
· Multen l’escorxador de Navès amb 30.000 euros pels abocaments il·legals d’aigües residuals comesos a finals de l’any passat. L’empresa ha anunciat que recorrerà la multa imposada per l’Agència Catalana de l’Aigua, mentre que diverses entitats ecologistes denuncien que aquesta quantitat és irrisòria.
· L’Ajuntament de Pinós confia que el POUM s’aprovarà al febrer, després de retardar-se per uns tràmits que depenen del Departament de Medi Ambient. El planejament urbanístic preveu la primera zona industrial del municipi en uns terrenys de 20.000 metres quadrats i la construcció de mig centenar d’habitatges.
· Els presidents dels consells comarcals del Solsonès i el Berguedà reiteren la necessitat d’apostar per la millora de l’Eix prepirinenc. Aquesta és una de les principals inquietuds tractades en la primera trobada formal entre Marià Chaure i Sergi Roca.
· El Partit Popular a la Diputació de Lleida presenta al ple de l’ens provincial una moció per demanar la millora de l’eix viari Lleida-Figueres. D’aquesta manera, se suma a la petició de la Cambra de Comerç solsonina.
· Solsona se suma a la xarxa catalana de producció audiovisual mb l’objectiu de promocionar la ciutat com a plató per als rodatges.
· Port del Comte doblarà la producció de neu artificial a través d’una nova planta de producció i un total de 250 canons. L’estació d’esquí té previst d’encetar la temporada l’1 de desembre.
· La Unitat d’Escolarització Compartida l’Afrau es trasllada a la finca de Cal Magí, a la partida de Sant Bernat. L’Ajuntament i el Consell Comarcal s’han fet càrrec de les obres i diverses empreses solsonines han cedit eines i materials per aquest projecte de formació.
· Miquel Iceta serà demà a Solsona per visitar el Centre Tecnològic i oferir una xerrada sobre el socialisme. I diumenge, el PSC de la Catalunya Central celebra el seu 7è congrés a Manresa.
· Els medicaments recollits a Solsona a través de la campanya impulsada per Petjades arriben a la seva destinació, a Karumaturm al sud-oest de l’Índia. L’entitat preveu repetir la iniciativa.
· El Consell de Dones del Solsonès programa un cicle de xerrades sobre seguretat social agrària pel sector femení. Es duran a terme durant els propers 2 mesos en 7 municipis de la comarca.
· En esports, El Centre Excursionista ha obert les inscripcions de la sisena caminada d’orientació, que es durà a terme el cap de setmana vinent. Podeu apuntar-vos-hi fins divendres que ve.
· La principal convocatòria d’agenda d’aquest cap de setmana ens porta a Ardèvol, on se celebra la Festa de les Noies. Proposen un partit de futbol, un concert i una obra de teatre.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí