divendres, 26 de setembre del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 26 setembre 2008

Obertura
Els grups municipals solsonins van trobar-se ahir al vespre amb un dilema per argumentar el sentit del seu vot en l’aprovació dels comptes de l’any passat. El fet que l’execució del pressupost del 2007 fos a cavall de dues legislatures feia difícil per a tots posicionar-s'hi en contra. El resultat: vot afirmatiu de Convergència, Esquerra i El Comú i l’abstenció del PSC. Un dels temes que més discrepàncies polítiques va suscitar en la passada precampanya electoral es va revifar ahir a la nit en el ple ordinari de setembre. Govern i oposició es van autoadjudicar els mèrits dels indicadors econòmics positius en el tancament de l’exercici.

Titulars
· Un arquitecte solsoní redactarà l'avantprojecte del futur centre cívic. L’Ajuntament escollirà entre 3 propostes la setmana que ve.
· El consistori aprova definitivament les contribucions especials per urbanitzar el carrer del Parc. Aquest és un dels passos previs a l’ampliació del pati de l’escola Setelsis.
· L’Ajuntament de Solsona reordena el trànsit en l’entorn de l’avinguda del Pont aprofitant les obres de les rotondes. Carrers com el del Sol i la Bòfia es convertiran en unidireccionals.
· El Centre Sanitari amplia la plantilla d’especialistes amb la incorporació d’un uròleg. Passarà consulta a Solsona els dimecres a la tarda.
· La Generalitat redacta un pla director per recuperar i potenciar turísticament els elements patrimonials de Sant Esteve d’Olius. Els propers dies tècnics de la direcció general d’Arquitectura i Paisatge exposaran l'avantprojecte a l’Ajuntament, els propietaris i veïns.
· El Govern català atorga a Solsona més de 100.000 euros per projectes de dinamització comercial. Els beneficiaris són l’Ajuntament i la Unió de Botiguers.
· La venda d’habitatges a Solsona desafia la crisi en el sector immobiliari. Durant el primer semestre d’aquest any, s’han realitzat més de 30 transaccions de pisos nous, una xifra que supera la de l’any passat.
· Les cambres de comerç de Solsona, Berga i Girona fan pinya per desencallar la millora de l’eix prepirinenc. Estan redactant un informe que presentaran a la Generalitat el mes que ve.
· Els establiments turístics del Solsonès noten la crisi però mantenen uns nivells d’ocupació similars a l’estiu passat. El Gremi d’Hostaleria confia remuntar amb la temporada del bolet.
· Una solsonina de 69 anys passa una nit al ras a Odèn en perdre’s mentre buscava bolets. Els equips de rescat la van localitzar dimecres al matí en perfecte estat de salut.
· 15 alumnes de 4t d’ESO dels centres de secundària solsonins s’acullen al projecte Escola-Empresa. L’objectiu d’aquesta iniciativa és evitar l’abandonament dels estudis dels alumnes desmotivats.
· Solsona se suma a les Jornades Europees del Patrimoni amb dues rutes guiades pel nucli antic centrades en el barroc i les restes arqueològiques. S’hi podrà participar gratuïtament, demà, dissabte, i diumenge.
· El primer cap de setmana d’octubre Llobera acull la cinquena Fira de l’Empelt. Enguany, se n’incrementa la varietat de productes d’elaboració artesana i tradicional.
· En esports, el calendari habitual s’altera amb dues convocatòries del món del motor. Des d’avui i fins demà, Solsona és l’escenari de l’etapa final de la Volta Catalunya per a vehicles històrics. Diumenge, el relleu passa a la segona trobada motera de la ciutat.
· Les propostes culturals per aquest cap de setmana s’enceten aquest mateix vespre. A Solsona es presenta la nova junta gestora d’Òmnium Cultural a la comarca i a Freixinet engeguen un llarg cap de setmana de festa major amb propostes ben diverses.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí