divendres, 29 de juliol del 2011

Titulars i obertura Informatiu 29 juliol 2011

L’atenció sanitària ha estat sempre una reivindicació al Solsonès, en una comarca que se sent desfavorida en aquest àmbit. I aquesta setmana ho ha tornat a ser davant la decisió de la Generalitat d’eliminar una de les quatre ambulàncies que hi donen servei. En aquesta ocasió, les formacions polítiques han sabut deixar de banda els partidismes i en una mostra d’unitat, Ajuntament de Solsona i Consell Comarcal han aprovat una moció de rebuig a la mesura impulsada del Departament de Salut. Els responsables de la Generalitat al•leguen criteris tècnics per justificar una retallada que des de les institucions locals i comarcals lamenten que s’hagi explicat quan ja no hi ha possibilitat de negociar. El Catsalut assegura que vetllarà de ben a prop el funcionament del servei amb un vehicle menys. Mentrestant, Ajuntament i Consell adverteixen que continuaran fent pressió perquè la Generalitat faci marxa enrere i demanen que tingui sensbilitat en una comarca sense hospital i molts dèficits en l’atenció sanitària.

·Joan Puigcercós es reunirà la setmana vinent amb el conseller de Salut, Boi Ruiz, per intercedir en la retallada del transport sanitari al Solsonès. El president d’Esquerra Republicana va obrir ahir la seva Oficina Parlamentària a la comarca, de la qual serà diputat adscrit aquesta legislatura.

·L’Ajuntament de Solsona es troba en una situació d’estabilitat pressupostària. Així es desprèn dels comptes del 2010, aprovats per unanimitat en el ple d’ahir al vespre.

·La urbanització del carrer de Mossèn Serra i Vilaró i l’adequació de l’entorn del portal del Castell es faran simultàniament a la tardor. El consistori esperarà a completar la rotonda de davant del portal de Llobera per minimitzar l’impacte sobre la mobilitat de la ciutat.

·Les revisions esportives al Centre Sanitari costaran 15 euros. La rebaixa del preu a la meitat és efectiva a través d’un conveni entre el Consell Comarcal i Solmèdic.

·L’ens inter-municipa vol impulsar un segon Pla de Camins. Els responsables del Consell han traslladat aquesta i altres prioritats al responsable territorial de Carreteres en una trobada aquesta setmana.

·El conegut hostaler Josep Vilaseca perd la vida en un accident de trànsit a la Segarra. L’expresident del Rotary serà acomiadat aquesta tarda a la Catedral.

·El bisbe de Solsona considera que els agrupaments escoltes han de ser una eina per evangelitzar els infants i les seves famílies. Xavier Novell pretén trencar amb el distanciament entre aquest moviment i l’Església.

·L’alcalde de Solsona és nomenat vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya. David Rodríguez subratlla que el principal objectiu d’aquest mandat és la creació d’una llei de finançament local.

·El Tottenham anglès participarà al quadrangular del Club Futbol Solsona d’aquest mes de setembre. Aquesta setmana ho ha confirmat el seu entrenador, que ha visitat la ciutat. D’altra banda, i encara en plana esportiva, recordem que aquest vespre el Borés Cuines i el Versàtil es disputen la final del campionat de futbol 7.

·L’agenda cultural ens porta música brasilera aquest vespre a les 10 de la nit al Teatre Comarcal. I per demà i diumenge, la principal proposta és la Festa Major de Lladurs.