divendres, 15 de juliol del 2011

Titulars i Obertura Informatiu 15 juliol 2011

Gairebé dos mesos després de les eleccions municipals, les institucions locals ja emprenen una nova legislatura. Fa un mes es constituïen els ajuntaments i aquests darrers dies ha estat el torn dels consells comarcals i les diputacions. El Consell Comarcal del Solsonès estrena mandat amb nou president. El convergent Joan Solà, de 31 anys i fins ara vicepresident segon, portarà el timó de la institució els propers 4 anys. Ho farà acompanyat de tres vicepresidents, Daniel Rovira, Josep Maria Casafont i Esteve Algué, que s’ocuparà de la Promoció Econòmica del Solsonès. En la seva investidura, Solà ha demanat la unitat de tots els municipis de la comarca per tal de poder avançar, essent conscient que caldrà l’esforç de tots en una conjuntura econòmica difícil com l’actual. Des de l’oposició, Esquerra Republicana, en un gest polític, ha retirat la seva candidatura i ha votat en blanc esperant que el nou executiu faci un gir i obri la institució a la resta de grups polítics. El PSC també s’ha abstingut amb la intenció de donar un marge de confiança al nou govern comarcal.

·L’alcalde de La Coma, Marc Escarré, assumeix el càrrec de diputat provincial a la Diputació de Lleida. Aquesta setmana s’ha constituït l’organisme, que estarà presidit pel convergent Joan Reñé.
·Els vuit regidors de Sant Llorenç percebran 100 euros mensuals per les seves tasques al consistori. El govern d’unitat de la vila ha optat per repartir-se la retribució per als càrrecs electes en lloc de concentrar-la en una única persona.
·L’Ajuntament de Solsona estableix que els majors de 14 anys poden accedir a les piscines municipals sense necessitat d’autorització. La regidoria d’Esports ha implantat una normativa per regular l’entrada dels menors a les instal•lacions municipals.
·Berta Plans serà la nova pubilla de Solsona. La jove rebrà la banda el proper 8 de setembre juntament amb Marta Marsenyach i Alba Fernández, que en seran les donzelles d’honor.
·Clariana de Cardener arranjarà tres vials del municipi amb àrids reciclats. Els treballs costaran uns 55.000 euros.
·El cap de setmana vinent, la Vall de Lord serà la seu de les jornades Càtares al Pirineu Català. Una fira d’artesania en serà el principal ingredient, acompanyat de música, xerrades i visites.
·En esports, demà les piscines municipals acullen una prova tradicional de l’estiu. L’Hora de Resistència de Natació començarà a les 11 del matí.
·L’agenda cultural s’enceta aquest mateix vespre amb la primera actuació del cicle de concerts d’estiu al Teatre Comarcal, a càrrec d’AKÚSTIX. I durant tot el cap de setmana, el nucli de Prades de la Molsosa celebra la seva
festa major.