divendres, 5 d’agost del 2011

Titulars i obertura Informatiu 5 agost 2011

La sanitat és un dels àmbits socialment i políticament més delicats. Ho hem vist les últimes setmanes tant a nivell català com local. Ara la principal preocupació a la comarca és vetllar perquè les retallades que aplica el Departament de Salut no afectin el SEM amb la supressió d’un vehicle, tal com s’havia anunciat fent posar els pèls de punta la classe política i el sector professional implicat. La setmana passada aquest Informatiu obria amb la mateixa preocupació arran de l’aprovació d’una moció conjunta de l’Ajuntament i el Consell Comarcal. Avui sembla que aquest posicionament unitari, tan escaduser en altres qüestions, comença a produir els primers fruits. El conseller Boi Ruiz s’ha compromès a revisar la situació de les ambulàncies al Solsonès després que se li hagi reclamat que consideri les caracterìstiques demogràfiques i territorials de la comarca. Aquest canvi de parer l’hem sabut després d’una reunió del conseller de Salut amb els diputats republicans Joan Puigcercós i Carme Capdevila.

• El pare del Carnaval solsoní i l’Orquestra Patinfanjàs, Joan Subirà, mor aquesta setmana a l’edat de 66 anys a causa d’una llarga malaltia. Unes 800 persones van assistir ahir a la tarda al seu funeral.

• En estat molt greu el solsoní que aquesta setmana ha patit un accident laboral mentre netejava una sitja de serradures de la fàbrica Tradema. Continua ingressat a l’UCI de l’Hospital de Sant Pau.

• Diumenge la comarca tindrà un nou mercat setmanal. Serà a Olius. Concretament, s’instal•larà al voltant de la plaça de l’Olivera de la urbanització nova del Pi de Sant Just. Inicialment és previst que tingui entre 40 i 60 parades.

• L’Acadèmia Internacional de Música de Solsona i el seu festival celebren el desè aniversari amb una programació carregada de novetats i amb més actuacions que mai. S’obre dimecres vinent i s’allargarà fins al dia 22.

• El Solsonès encara té deures per fer per acostar-se als parámetres catalans en matèria de recollida selectiva de residus. Fins ara el nivell se situa 12 punts per sota de la mitjana del país.

• Conèixer de nit alguns racons insòlits del nucli antic solsoní com el campanar de la catedral o la tina d’una casa del carrer de Llobera. Ara es pot fer a través de les visites guiades per la “Solsona insòlita” que coorganitzen la Societat Municipal de Promoció Turística i el Patronat Comarcal de Turisme. Es duen a terme els divendres d’agost a les 9 del vespre.

• Una quinzena de veïns de Solsona truquen a l’Ajuntament i la Policia Local per demanar informació sobre les visites que una empresa està realitzant en domicilis per fer anàlisis de l’aigua. La regidoria de Governació informa que es tracta d’una pràctica exclusivament per fins lucratius sense cap vinculació amb els serveis municipals.

. En la plana esportiva, el Borés Cuines s’han proclamat campions del dissetè Torneig de Futbol 7 del Solsonès. El segon ha estat el Versàtil i el tercer classificat, l’Equip A.

. Quant a l’agenda cultural i lúdica, hem de destacar una nova proposta musical, que casa el jazz amb la dansa Contemporània, aquesta nit al Teatre Comarcal, i la celebració d’un ampli ventall de festes majors arreu de la comarca. Remarquem la de Sant Llorenç de Morunys, que es va obrir ahir, i la del Santuari del Miracle.