divendres, 1 de juliol del 2011

Titulars i Obertura Informatiu 1 juliol 2011

A una setmana de constituir el nou Consell Comarcal, Convergència i Unió ja ha mostrat totes les cartes. Un 70% dels seus consellers accediran al càrrec per primera vegada. Tan sols continuen els ex vicepresidents Joan Solà i Albert Muntada, i l’alcalde de Navès, Josep Maria Casafont. Entre les cares noves de la federació nacionalista hi haurà una única dona, la regidora d’Olius Maria Àngels Taribó. Pel que fa a la distribució per municipis, gairebé la meitat quedaran sense representació, que són Guixers, La Coma, Odèn, Pinós, La Molsosa i Pinell. Per contra, Convergència i Unió tindrà dos consellers d’Olius. Esquerra Republicana prefereix esperar a la setmana que ve a fer públics els noms dels seus representants al Consell. El PSC es repartirà la legislatura amb Piteus.



·La gestió de la llar d’infants municipal de Solsona té nou adjudicatari. El ple en va aprovar ahir la concessió per unanimitat. Govern i oposició coincideixen en la demanda a l’empresa de mantenir els llocs de treball actuals.
·L’Ajuntament de Sant Llorenç finalitza les obres de la piscina municipal, que obrirà les portes dilluns. Restarà pendent la fase dels vestidors i l’obertura del bar. Aquesta és una obra considerada cabdal per a un municipi d’estiueig com Sant Llorenç.
·L’Ajuntament d’Olius contractarà aquest estiu les obres d’ampliació de l’edifici consistorial. S’hi habilitarà una petita sala polivalent i un auditori. D’altra banda, s’està redactant el projecte del pavelló esportiu cobert.
·El Fòrum Ondara de capellans del bisbat denuncien la marginació personal i sacerdotal que pateix mossèn Jesús Huguet per part de la cúpula de la diòcesi. És una de les principals crítiques que publiquen en la crònica de la reunió mensual del juny.
·Una trentena d’alumnes de música de diversos punts del país participen a partir de demà en el primer curs d’estiu de l’Escola Municipal de Música de Solsona. Tot el professorat prové de diferents escoles i conservatoris.
·Vint-i-cinc actuacions de gèneres ben diversos ompliran la ciutat de música durant els mesos de juliol i agost. El cicle de concerts d’estiu compleix ja 30 anys.
·Els establiments solsonins inverteixen més de 230.000 euros en millores i nous negocis al nucli antic. Ahir es va tancar la convocatòria d’ajuts del Pla de Barris amb un total de 14 sol•licituds.
·Pinell soterra els cables de serveis a Sant Climenç. L’actuació s’aprofitarà per incrementar la potència de la línia elèctrica, que havia quedat saturada.
·Deu estrelles blanques de cinc puntes sobre un fons vermell. Així és la nova bandera de Clariana, que ja té la conformitat del Departament de Governació.
·Solsona enceta aquest diumenge la vint-i-cinquena edició del campus de bàsquet ELITE JOVE. I també diumenge, es duu a terme la segona pujada ciclista al coll de Serra-Seca.

·El Camp del Molí celebra aquest cap de setmana la festa grossa del barri amb activitats de tot tipus per al veïnat.