divendres, 8 de juliol del 2011

Titulars i Obertura Informatiu 8 juliol 2011

El Consell Comarcal del Solsonès tanca avui una etapa. Sense contenir l’emoció, aquesta setmana el president sortint, Marià Chaure, s’ha acomiadat del ple de l’ens satisfet d’haver pogut liderar la institució més representativa del conjunt de la comarca. En el futur, ha destacat, sobreviuran aquells consells que demostrin solvència tècnica i política, bàsicament, en comarques rurals com el Solsonès. Chaure també s’ha mostrat honorat pels elogis rebuts per part del grup comarcal d’Esquerra Republicana. L’equip de Benjamí Puig n’ha reconegut l’honestedat però ha manifestat el seu descontentament pel que consideren una manca de lideratge i submissió a les decisions polítiques d’altres càrrecs. Chaure plega però ho fa emplaçant el nou govern del Consell Comarcal, que demà pren possessió, a buscar el consens amb l’oposició.

·Esquerra Republicana presenta Benjamí Puig com a candidat alternatiu a la presidència del Consell Comarcal. El principal grup a l’oposició no vol donar suport a Joan Solà en no compartir el mateix model de comarca.
·Viatjar a Barcelona en autobús costarà 7 euros a partir del mes que ve. La Generalitat posarà a la venda un abonament de 10 viatges a l’espera de la integració tarifària del Solsonès.
·L’Ajuntament de Solsona impulsa una prova pilot que permetrà que terrasses de bars i restaurants ocupin places d’aparcament. La mesura estarà restringida als establiments que no tinguin espai suficient per fer-ho segons l’ordenança de convivència ciutadana. Paral•lelament, es modificarà aquesta normativa.
·Endarrereixen les restriccions de trànsit a l’entorn del passeig fins a les 8 del vespre. Amb aquesta mesura es concilia la seguretat dels vianants i la demanda dels establiments comercials de la zona.
·La residència tindrà horts elevats per als usuaris amb mobilitat reduïda. S’emmarca en un projecte de salut en l’entorn natural. Aquesta setmana s’ha signat el conveni que en garanteix el finançament.
·Des d’ara, s’entra al Consell Comarcal per l’accés més noble que dóna a la plaça del Consell. Aquesta setmana s’han inaugurat les obres de remodelació del Palau Llobera, que han consistit en el trasllat a planta baixa de la recepció, l’adequació d’uns lavabos i una nova sala de reunions i la instal•lació d’un ascensor.
·L’Agrupació de Geganters té nou macip major. L’assemblea general extraordinària va donar suport unànime a la candidatura de Joan Boix.
·El Club Bàsquet Solsona fa una crida a l’assistència a l’assemblea general d’aquest vespre, on es desgranaran els punts més importants de l’entitat per a la propera temporada. D’altra banda, la ciutadania solsonina està convocada diumenge a les piscines municipals en la jornada solidària “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”.
·L’agenda cultural arriba carregada de convocatòries. Solsona acull aquesta setmana la trobada de gegants, l’acte de comiat del Pubillatge, un sopar i un concert jove, la festa de sant Cristòfol i una trobada castellera.