dilluns, 25 de juliol del 2011

Titulars i obertura Informatiu 22 juliol 2011

Obertura
Els resultats ajustats al Consell Comarcal amb 10 consellers al govern i 9 a l’oposició ja feien preveure que aquesta no seria una legislatura pacífica a l’ens intermunicipal. I efectivament, la polèmica ja ha estat servida des del primer dia. En el ple del cartipàs, celebrat divendres passat al vespre, ja es van fer paleses les discrepàncies entre govern i oposició. El nomenament de Maria Teresa Canal com a gerent del Consell noes veu de bons ulls des d’Esquerra i el PSC, que lamenten que es tingui més en compte el seu perfil polític que la seva formació acadèmica. L’executiu comarcal defensa la seva capacitat de gestió i el seu coneixement del Solsonès. En la primera sessió plenària també es van establir les retribucions per aquest mandat, amb dues dedicacions exclusives, la del president, Joan Solà, i el vicepresident segon, Josep Maria Casafont. El nou equip de govern defensa que s’han establert atenent a l’austeritat, ja que els sous dels responsables polítics s’han reduït en un 36% respecte l’anterior legislatura.

Titulars
· El Consell Comarcal inicia els tràmits per dissoldre la societat pública Iniciatives i Foment del Solsonès. Consideren que cal buscar una alternativa que millori els serveis als ajuntaments.
· Maria Àngels Taribó és nomenada tinent d’alcalde d’Olius. El consistori ha donat el vistiplau al cartipàs municipal i al pressupost d’enguany, que supera el mig milió d’euros.
· L’escomesa dels treballs de construcció d’una rotonda a l’altura del portal de Llobera comporta diversos desviaments del trànsit rodat. L’alteració de la mobilitat començarà dilluns i és previst que s’allargui aproximadament durant dos mesos.
· Les parròquies amb menys de 12 assistents a la missa dominical podrien quedar-se sense eucaristia. El bisbe de Solsona ha donat carta blanca als rectors per eliminar les misses poc concorregudes.
· Fer coincidir l’oferta de formació professional amb la demanda i les necessitats de les empreses solsonines. Aquest és l’objectiu de la Taula de Formació Professional, un organisme impulsat per la regidoria d’Educació que compta amb la participació de tots els agents implicats en aquest àmbit.
· Els alcaldes de Solsona i Cardona busquen vies de col•laboració per racionalitzar despeses i optimitzar serveis de forma conjunta. Aquesta setmana han mantingut una primera reunió i és previst que es trobin trimestralment.
· Les rutes nocturnes de la Unió de Botiguers se centraran en el món geganter. Es duran a terme els dijous d’agost i recorreran una part del nucli antic.
· Una publicació monogràfica treu a la llum la col•lecció diplomàtica del castell de Riner entre els segles dotze i catorze. És obra de l’historiador Andreu Galera i la coediten l’Arxiu Comarcal i el Centre d’Estudis Lacetans.
· Aquests dies es tanquen dues activitats basquetbolístiques de l’estiu a Solsona. Es tracta del Mini Campus de Bàsquet i l’Elitejove. Us ho expliquem al temps dels esports.
· L’agenda cultural ens porta a Sant Llorenç, on durant tot el cap de setmana es duen a terme diverses activitats emmarcades en les Jornades dels Refugis Càtars al Pirineu Català.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí