divendres, 6 de maig del 2011

Titulars i Obertura Informatiu 6 maig 2011

Obertura

Tan sols alguns cartells amb primers plans amb la majoria dels candidats a l'alcaldia de Solsona denoten, avui, l'inici de la cursa electoral del 22 de maig. Tot i que la precampanya ha estat llarga per algunes formacions, l'ambient plàcid en el qual s'ha desenvolupat fa preveure que les dues properes setmanes siguin tranquil·les, a diferència de la contesa del 2007. La manca de crispació del final de legislatura, però, no vol dir que la lluita pel govern municipal no estigui renyida. N'hi ha dos que es disputen clarament l'alcaldia, Convergència i Esquerra; El Comú i el PSC marquen territori per ser decisius en el futur executiu. El PP, per la seva banda, amb una llista completament renovada, malda per recuperar la representació municipal que va perdre el 2003.


Titulars

· Convergència i Unió proposa la creació d'un banc de temps a Solsona per evitar l'exclusió social de les persones més desafavorides. És el segon dels eixos centrals del programa electoral d'Esteve algué, que s'ha presentat aquesta setmana.

· Les 12 candidatures republicanes es comprometen a posar fi al que consideren una gestió clientelar del Consell Comarcal. Per primera vegada a la història, Esquerra augura una possibilitat de canvi al govern de l'ens supramunicipal.

· Albert Muntada abandona la vicepresidència del Consell per dedicar-se a fons al Centre Tecnològic. En canvi, mantindrà la direcció del Centre Sanitari per continuar els projectes engegats l'últim any.

· La 59a Fira de Sant Isidre triplica l'espai dedicat al bestiar oví. La principal novetat d'aquesta edició és la redistribució de sectors amb l'estrena de la sala polivalent.

· El Gremi d'Hostaleria inicia una campanya amb les tapes com a protagonistes per fomentar el turisme gastronòmic de Solsona. S'encetarà divendres que ve al vespre amb un tastet de primavera.

· L'atur manté la seva tendència a la baixa al Solsonès amb una caiguda del 3% l'últim mes. Al conjunt de la comarca hi ha 837 persones registrades a les llistes de desocupats.

· Un avís per als usuaris del gas. Aquests dies, alguns operaris s'ofereixen a domicili per fer revisions de les instal·lacions del gas a uns preus abusius. S'aconsella als veïns posar-se en contacte amb l'empresa subministradora o bé a l'Oficina Comarcal del Consumidor.

· Els alumnes dels cicles formatius d'Administració de l'Escola Arrels Secundària creen una empresa virtual d'automoció. Amb aquesta iniciativa pretenen acostar més la formació al món laboral real.

· En esports, aquest cap de setmana hi ha un munt de convocatòries destacades. Demà al matí el pavelló nou acull una trobada d'escoles de bàsquet de la Catalunya Central, diumenge es tanca la lliga de bitlles catalanes i durant tot el cap de setmana es duu a terme el Lord Festival de BTT a Sant Llorenç.

· Aquest cap de setmana Solsona proposa un ampli ventall de convocatòries culturals. Entre d'altres, destaquem l'oratori Noces de Sang a la Catedral i una nova estrena del Cicle Escenes al Tatrau Teatre, demà al vespre, i la quinzena Fira de la Solidaritat per diumenge al matí.


Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí