divendres, 20 de maig del 2011

Titulars i Obertura Informatiu 20 de maig 2011

6.273 solsonins estan cridats a les urnes aquest diumenge en les novenes eleccions municipals de la democràcia. S’hi arriba després de quinze dies de campanya lleugera, amb FAIR PLAY, molta coincidència de programes i el focus posat en els aspectes econòmics. Amb aquest panorama, les cinc formacions que concorren als comicis, totes excepte el PSC, amb candidats nous, estan satisfetes de la cursa que acaba avui. Les enquestes de carrrer auguren uns resultats molt ajustats entre les dues primeres forces, Convergència i Unió i Esquerra Republicana. En un quadre polític ja llunyà de majories absolutes, els pactes amb El Comú, PSC i PP seran decisius per a la formació del nou govern municipal. La resposta, diumenge a les urnes.

·Esquerra Republicana tanca la campanya electoral amb la mirada posada en un possible canvi de govern al Consell Comarcal. En l’acte d’ahir al vespre els electes de la formació van aglutinar-se al voltant del candidat solsoní David Rodríguez per mostrar-li el seu suport.

·Solsona FM oferirà aquest diumenge un programa especial per seguir els resultats electorals. Serà a partir de les 8 del vespre.

·El conseller Ferran Mascarell es compromet a desencallar l'estancament del Museu Diocesà i Comarcal i a reactivar-lo. Ho ha assegurat aquest matí en una visita a l'Ajuntament, el Consell Comarcal i al Palau Episcopal. Mascarell ha mantingut una reunió a porta tancada amb el bisbe, Xavier Novell.

·Clariana de Cardener podrà créixer residencialmenten el sector d'Hortoneda amb una vintena d'habitatges nous. Ho preveu el Pla d'Ordenació urbanística Municipal aprovat per la comissió d'Urbanisme. Aquesta era la principal preocupació del consistori per frenar la despoblament i retenir els joves al poble. Tot i això, Urbanisme ha denegat la possibilitat d'incloure en el POUM una zona de sòl industrial atesa la proximitat dels polígons d'Olius, Solsona i Cardona.

·Castellar de la Ribera ja té aprovat el planejament urbanístic. Malgrat això, l’Ajuntament reclama que es puguin reformar la totalitat de les masies del municipi i tirar endavant noves construccions destinades a l’habitatge o a l’activitat econòmica.

·Sis municipis del sud de la comarca creen una marca conjunta, sota la denominació "Territori de masies", per dinamitzar-se turísticament. L'1 de juny se'n presenten els resultats de la primera fase, que ha consistit en l'ordenació dels recursos patrimonials i la seva difusió a través d'un web i la instal•lació de plafons interpretatius i la creació d'una xarxa d'establiments i empreses.

·Els canals privats de TDT de la Catalunya Central ja es poden veure al Solsonès. S’ha posat en marxa el centre emissor de la Torregassa que permet rebre el senyal.

·A l'agost un miler de joves catòlics d'arreu del món faran una estada d'un dia i mig als pobles del bisbat solsoní abans d'assistir a la Jornada Mundial de la Joventut, un encontre presidit pel Sant Pare que s'organitza cada tres anys i que enguany té lloc a Madrid. El bisbat té una campanya oberta per captar famílies que s'ofereixin per acollir alguns d'aquests nois i noies.

·En esports, destaquem que el primer equip del Club Bàsquet Solsona es juga la permanència aquest cap de setmana. Serà al pavelló nou demà a les 7 de la tarda davant del Bàsquet Molins A. L’entitat fa una crida a l’afició perquè vagi a les instal•lacions esportives a donar suport al sènior masculí.

·La programació cultural del cap de setmana l'encapçalen la projecció de dos films guardonats en el darrer Festival Unnim de Cinema de Muntanya, demà al Teatre Comarcal, i la representació de la darrera producció del cicle Escenes, Homes Revival, a càrrec de Lacetània, demà i diumenge i el cap de setmana vinent.