divendres, 3 de desembre del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 3 desembre 2010

Obertura
Després d'una legislatura sense representació directa , el Solsonès torna a tenir un escó al Parlament de Catalunya. L'ocuparà Mireia Canals, la novena i darrera diputada convergent de les comarques de Lleida. En la seva activitat a la cambra, la nova parlamentària vol posar especial èmfasi en la millora de les infraestructures de comunicació del Solsonès. Convergència i Unió ha reunit més de la meitat dels vots de la comarca, seguida d'Esquerra i el PSC, que han mantingut la seva posició tot i la davallada de sufragis. Solidaritat Catalana ha irromput en el panorama polític del Solsonès imposant-se com a quarta força, deixant enrere el Partit Popular i Iniciativa. Els ecosocialistes han caigut fins a la sisena posició.
Titulars
· L'Autoritat Catalana de la Competència tutela els serveis funeraris de l'Ajuntament. És una de les conseqüències derivades de les denúncies presentades per la funerària privada. L'alcalde desitja que la resolució d'aquest organisme posi fi al litigi obert per l'empresa bagenca instal·lada a Solsona.
· Les nevades i les baixes temperatures d'aquesta setmana fan que el Port del Comte encari el pont de la Puríssima amb optimisme. Avui l'estació ja ha obert amb 25 pistes esquiables.
· A començament d'any es posarà en marxa un procés participatiu encaminat a la creació del Consell de Joves de Solsona. La regidoria de Joventut disposa d'un ajut de 4.200 euros per engegar aquest òrgan.
· L'Associació de Festes del Carnaval impulsa un nou canal de participació de les comparses. A través de la 69a, els grups tindran més veu per dissenyar el programa d'aquesta celebració.
· El Centre Tecnològic lidera un nou projecte europeu dedicat al debat sobre la gestió dels boscos i el pagament dels serveis ambientals.
· En llibertat amb càrrecs un jove solsoní acusat de diversos robatoris. Entre altres qüestions, el presumpte autor va entrar fins a quatre vegades en un mateix local.
· El Fòrum Ondara de capellans del bisbat retira del seu web les opinions més crítiques contra el nou bisbe de Solsona.
· Càritas ha atès aquest any prop de 2.000 persones sense sostre en diferents punts del Bisbat de Solsona. L'entitat es marca com a objectiu per al 2015 que ningú dormi al carrer.
· L'escriptor i periodista Vicenç Villatoro obre aquest vespre el cicle d'activitats "Diàlegs". L'organitza l'Ajuntament i té l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre el fet migratori.
· El fons de l'Arxiu Diocesà s'amplia amb una de les obres principals de mossèn Armengou, que es va formar al seminari solsoní. El folklorista berguedà Ramon Felipó ha lliurat el manuscrit de "L'escut de la ciutat de Berga".
· Solsona serà una de les seus del futbol sala espanyol a finals d'aquest mes. La ciutat acollirà una prova de la fase prèvia del campionat d'Espanya sub-19 d'aquesta disciplina. Ho expliquem al temps dels esports.
· En l'agenda cultural, destaquem la cinquena edició de la Quina de Navès, que ha fet un salt en el calendari fins a situar-se en dates pre-nadalenques. Es duu a terme avui i demà a la nit.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí