divendres, 10 de desembre del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 10 desembre 2010

Obertura
Els sectors empresarial i polític solsoní fa més de tres legislatures que reivindiquen la dotació del municipi de nou sòl industrial. L'esgotament de la disponibilitat d'espai en els dos principals polígons limitava el creixement de l'activitat econòmica a la ciutat. Amb tot, la urbanització de la primera parcel·la del polígon de Santa Llúcia ha coincidit en el temps amb la irrupció de la crisi més accentuada que ha assolat el país. Això ha fet que, paradoxalment, després de gairebé un any que l'Incasòl posés a la venda els primers metres quadrats, no hi hagi hagut ofertes. D'aquí que l'Administració doni ara una nova embranzida a Santa Llúcia introduint nous avantatges per atraure l'interès d'indústries externes. L'Ajuntament considera determinant començar l'ocupació dels primers 9.000 metres quadrats del tercer polígon per desencallar-ne definitivament la urbanització de tot el sector
Titulars
· L'Ajuntament ha d'establir un calendari d'actuació per anar substituint les espècies invasores del bosc de ribera per d'altres d'autòctones. És una de les conclusions a què arriba l'estudi elaborat pel Grup de Natura del Solsonès i presentat ahir al vespre.
· El nunci apostòlic d'Espanya, Renzo Fratini, concelebrarà la cerimònia litúrgica d'ordenació episcopal i presa de possessió del nou bisbe, Xavier Novell. Aquest nou episodi històric per al bisbat solsoní tindrà lloc diumenge a 2/4 de 5 de la tarda a la Catedral. Han confirmat l'assistència també diversos diputats al Congrés i al Parlament de Catalunya, a més d'alcaldes i altres autoritats.
· El Centre Tecnològic incrementa la seva presència a internet amb un nou web i una plataforma de blocs. Amb la incorporació a les xarxes socials i l'ús d'eines 2.0, l'ens forestal vol contribuir a difondre la tasca dels seus investigadors.
· L'atur al Solsonès s'ha reduït en un 5% respecte l'any passat. La caiguda del nombre de desocupats en l'últim mes ha estat de l'1,5%, tot i que hi continuen havent més de 800 persones sense feina a la comarca.
· Els matrimonis civils al Solsonès el 2009 van quadruplicar els catòlics. A banda d'això, continua la tendència a la baixa de la celebració de casaments, que s'han reduït de 70 a 52 en un any.
· Les escoles Arrels Primària i El Vinyet, l'Escola Municipal de Música i l'Ajuntament de Solsona programen una sèrie d'activitats per col·laborar amb la Marató de TV3. Enguany es dedica a les lesions medul·lars i cerebrals adquirides.
· La primera colla castellera del Solsonès no té nom ni color de camisa, però sí les juntes directiva i tècnica. Jaume Gangolells n'ha estat escollit el cap de colla.
· Els visitants de la Vall de Lord disposen d'una nova eina d'informació turística. El Patronat Comarcal ha instal·lat un punt tàctil a l'oficina de Sant Llorenç, que es pot consultar les 24 hores del dia.
· El ritus ortodox ja té el seu espai a Solsona. Des de fa un mes, els fidels d'aquesta religió poden assistir a missa cada diumenge al matí a la sala gran de la parròquia.
· L'Associació l'Arada organitza una jornada sobre la dona emprenedora. Serà dissabte que ve a la tarda al Santuari de Pinós.
· Aquest cap de setmana els paratges del pantà de Sant Ponç acullen la segona duatló de muntanya del Solsonès. A part d'això, el Club Esportiu Arrels encara un nodrit calendari d'encontres a casa.
· L'agenda cultural ens trasllada a Navès, on durant tot el cap de setmana se celebra la Fira de Santa Llúcia. A banda d'això, a Solsona es duen a terme els últims actes del cicle Diàlegs.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí