divendres, 17 de desembre del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 17 desembre 2010

Obertura
Solsona va donar fe diumenge passat de la seva singular idosincràcia que li confereix la seu del Bisbat. La ciutat i centenars de fidels provinents d'arreu de la diòcesi van sortir al carrer i van omplir la Catedral de gom a gom per donar la benvinguda al nou prelat, Xavier Novell. Més de 3.000 persones van seguir una cerimònia litúrgica històrica per al Bisbat. Feia 90 anys de l'última ordenació d'un bisbe del presbiteri. Molt conscient de les crítiques que han precedit la seva presa de possessió, Xavier Novell ha emplaçat els capellans a donar-li un vot de confiança. El nou bisbe s'ha compromès a sorprendre i a apropar-se a la base de l'Església i als feligresos.
Titulars
· El Carnaval, la Fira de Sant Isidre, els grups musicals, els balls i moltes altres iniciatives culturals tenen a partir d'ara un nou equipament a la ciutat. Aquest diumenge s'inaugura oficialment la sala polivalent, després de set anys de col·locar-ne la primera pedra. Presidira l'acte el conseller en funcions, Jordi Ausàs.
· Olius disposa de 200 noves línies de telefonia fixa per als veïns del Pi de Sant Just. Amb la instal·lació de dues noves centraletes, es posa fi a un dèficit que s'arrossegava des de feia més d'una dècada.
· La Diputació de Lleida invertirà 800.000 euros en l'arranjament de l'antiga carretera de Sant Llorenç entre Solsona i Lladurs. Les obres podrien començar a l'estiu.
· L'Associació de Turisme de la Vall de Lord aprova un pressupost de 24.000 euros per a l'any vinent. El principal projecte és la instal·lació d'una pantalla gegant informativa a la plaça del Mur.
· El Centre BTT del Solsonès, situat a Sant Llorenç, disposarà d'un espai propi. Aquesta setmana han començat els treballs d'ampliació de l'Oficina de Turisme de la Vall de Lord que permetran oferir un millor servei als practicants d'aquesta disciplina esportiva.
· La Fundació Francesc Ribalta atorga el Premi Sígnum a Mercè Augé per la seva tasca en el món de l'ensenyament, les entitats i les institucions. Aquest vespre es farà l'acte de proclamació però el lliurament no es durà a terme fins el 14 de gener.
· Els Mossos d'Esquadra posen en marxa un dispositiu per evitar furts a les zones més comercials. A través d'aquest programa, es donen consells a botiguers i clients perquè prenguin mesures de seguretat.
· L'Ajuntament de Solsona modernitza la seva pàgina web, amb nou disseny i estructura. La presentació oficial es farà dimats a les 8 del vespre.
· El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya assessora les administracions de Síri i el Líban per a la gestió dels boscos. Són dos països fins ara sense regulació forestal. L'ens de recerca solsoní ha iniciat la segona fase del projecte de cooperació.
· L'Assocació de Festes del Carnaval crea una xarxa d'establiments col·laboradors de la festa, que es beneficiaran del testament del Carnestoltes. D'altra banda, la setmana vinent es posa a la venda el segon conte de la col·lecció centrat en la figura del Pep dels Oriols.
· L'expubilla Marta Auguets presideix una nova entitat que neix amb la voluntat de fomentar la tradició del pubillatge Solsona. Un dels objectius de l'associació és incrementar l'interès de les joves per participar a les proves d'elecció que convoca l'Ajuntament cada estiu.
· En esports, diumenge se celebra al pavelló vell el cinquè torneig de Nadal de patinatge artístic. L'organitza el Solsona Patí Club.
· Aquests dies pre-nadalencs hi ha una multitud de convocatòries organitzades per institucions i entitats. En destaquem el Mercat dels Artesans, demà, dissabte, de 4 a 8 de la tarda a la plaça Major de Solsona.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí