divendres, 24 de desembre del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 24 desembre 2010

Obertura
14 milions i mig d'euros. Aquest és el pressupost amb què compta el Consell Comarcal per afrontar el 2011. Un any més, les infraestructures i els serveis bàsics s'enduen el tros més gros del pastís de les inversions. La principal prioritat és la construcció d'una nova planta de pretractament a l'abocador comarcal que permetrà optimitzar-ne la vida útil. Al Centre Sanitari és previst de remodelar algunes parts de l'edifici per encabir-hi més consultes per a especialistes. El pressupost s'ha aprovat amb l'únic suport dels consellers de l'equip de govern. L'oposició no hi ha donat suport, entre altres motius, per no haver pogut prendre part en la seva elaboració.
Titulars
· Polèmica al Consell Comarcal per l'establiment d'un sou de 1.400 euros per dedicació parcial per al vicepresident Joan Solà. L'executiu assenyala que és una regulació de la seva dedicació a l'ens mentre que l'oposició considera la xifra desorbitada.
· El mes que ve s'iniciarà la construcció del casal cívic Xavier Jounou. Ho va anunciar diumenge el conseller de Governació en funcions, Jordi Ausàs, en el marc de la inauguració de la sala polivalent. Hi van assistir més de 700 persones.
· Nova mostra de suport a l'arranjament de la carretera de Solsona a Lladurs. El grup de Convergència i Unió a la Diputació de Lleida es mostra satisfet per aquesta inversió però lamenta que s'hagin descartat algunes esmenes com la variant de Su o la millora de la carretera de Sant Climenç.
· Entitats i institucions del nord del Solsonès i el sud de l'Alt Urgell impulsen la creació de la marca turística Serra del Port del Comte. Ja se n'han aprovat inicialment els estatuts.
· La Xarxa d'Espais de Memòria Democràtica de Catalunya ja té un punt de suport al Solsonès. Es tracta del Museu de l'Escola Rural de Castellar de la Ribera, qie s'hi ha adherit aquesta setmana. En els propers mesos s'hi durà a terme una nova intervenció per convertir-lo en un espai didàctic.
· Reajusten les condicions del Xec Servei del Solsonès. L'objectiu és que els vals de descompte beneficiïn les famílies més necessitades.
· Treuen a concurs la gestió de la recollida de l'orgànica pels propers 4 anys. Les empreses interssades poden presentar les seves propostes fins a mitjan mes de gener.
· En esports, destaquem la celebració de la fase prèvia del campionat d'Espanya de futbol sala sub-19 masculí. Tindrà lloc entre dimarts i dijous i hi assistirà el seleccionador espanyol de futbol sala.
· L'agenda cultural ve marcada per les festes nadalenques. Farem un repàs de les representacions de pastorets i pessebres vivents que es duen a terme al Solsonès aquests dies.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí