divendres, 26 de novembre del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 26 novembre 2010

Obertura
En els últims cinc anys, el nucli antic de Solsona s'ha vist transformat en àmbits diferents, com l'urbanístic i el comercial. El Pla d'Intervenció Integral ha injectat finançament de la Generalitat per modernitzar el centre històric de la ciutat. A les portes del 2011, arriba el moment de fer l'esprint final per assolir el màxim d'objectius d'aquest ambiciós projecte, que ha acaparat la porció més gran del pastís d'inversions de l'última legislatura i mitja. Arribats a aquest punt, i davant la conjuntura econòmica actual, l'equip de govern aposta per reajustar el finançament de les diverses intervencions tenint en compte que s'esgota el termini possible d'execució i el pressupost disponible.
Titulars
· El Pla de Barris també centra les inversions programades per al 2011. Ahir el Ple municipal va aprovar el darrer pressupost de la legislatura, que puja a 9,7 milions d'euros. Malgrat la reducció de la despesa corrent i un esforç de contenció en la majoria de regidories, s'incrementa en més d'un 17% respecte l'actual.
· La casa amb menys despesa energètica de Catalunya es fabrica al Solsonès. Una empresa de Clariana presentarà el prototip d'aquest edifici en les properes setmanes.
· El comitè d'emergència municipal s'ha dotat d'un nou manual per a nevades que en faciliti la capacitat de reacció i la rapidesa de l'operatiu. Aquesta setmana s'ha reunit amb una dotzena de propietaris de maquinària.
· Urbanisme dóna llum verd al POUM de Guixers. Es mantindrà el sòl rústic en el 80% del municipi, toti que hi haurà una zona reservada per a petites indústries.
· A partir del gener, el Centre Sanitari assumirà l'atenció als toxicòmans. S'habilitarà un espai per aquest servei a la planta baixa, amb una entrada independent pel costat del tanatori.
· L'AMPA del Vinyet celebra l'avanç en el procés de construcció de l'edifici definitiu de l'escola. Calcula que el nou immoble podria estar operatiu el curs 2013-2014.
· El Partit Popular es presenta com la doble garantia per evitar la reedició del tripartit i per fer que el govern de CiU no se centri en les polítiques nacionalistes. Ho han defensat aquesta setmana al Teatre Comarcal Alberto Fernández Díaz i la cap de llista per Lleida, Dolores López.
· Convergència i Unió es perfila com l'única opció de vot útil al Solsonès afirmant que Mireia Canals és l'única candidata de la comarca amb possibilitats reals d'entrar al Parlament. Aquesta setmana la federació nacionalista ha celebrat l'acte central de campanya al Solsonès amb el cap de llista, Albert Batalla.
· El segon diumenge de desembre la imatgeria folklòrica de la Festa Major tornarà a sortir al carrer. Ho farà en una sortida extraordinària amb motiu de l'ordenació episcopal i presa de possessió de la diòcesi del nou bisbe, Xavier Novell.
· El consistori solsoní aprova una moció de suport als reglaments d'ús del català a les administracions públiques. Tots els grups municipals rebutgen la recent actuació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en relació als reglaments de l'Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Lleida.
· Ha arribat el dia de la Nit d l'Esportista, que se celebra aquest vespre. A banda d'això, fem un repàs als encontres a casa d'aquest cap de setmana de futbol, futbol sala i bàsquet.
· En plana cultural, destaquem el concert de Santa Cecília de l'Orfeó Nova Solsona, demà al vespre, i un espectacle de circ per als més petits diumenge a la tarda al Teatre Comarcal.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí