divendres, 30 de juliol del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 30 juliol 2010

Obertura
Els processos administratius relacionats amb equipaments educatius de la ciutat són propensos a generar debat polític. Ahir se’n va tornar a produir una mostra en el Ple ordinari de juliol. L’Ajuntament solsoní va donar llum verd als últims tràmits necessaris per desencallar la construcció de la nova escola El Vinyet. Sense el suport de l’oposició, s’ha aprovat la contractació de les obres d’urbanització del carrer del nou centre i que són un requisit indispensable perquè el Departament d’Educació engegui el procés de construcció de l’edifici definitiu.

Titulars
· L’Ajuntament de Solsona es declara unàmimement a favor d’un referèndum sobiranista. Tots els grups municipals coincideixen que el marc jurídic espanyol actual exclou la voluntat del poble català.
· Solsona engegarà l’any vinent un servei de mediació comunitària per resoldre els conflictes veïnals. El projecte, subvencionat pel Departament de Governació, inclou dues branques més, una dedicada a la gent gran i l’altra a la promoció de la igualtat.
· L’oposició de la junta de l’Associació de Turisme de la Vall de Lord a la prova de trial que s’havia de celebrar a la zona desemboca en la dimissió del president, Josep Pintó, i el seu equip. Una seixantena de socis han participat en l’assemblea de l’entitat i han manifestat el seu malestar per algunes de les directrius seguides per l’associació.
· Adjudiquen les obres de remodelació del carrer de Sant Llorenç. El termini dels treballs és de mig any i el pressupost, de 542.000 euros. El setembre és previst que finalitzi la urbanització de l’eix de la Regata-Dominics.
· Aquesta tarda es tallarà al trànsit el tram alt de l’avinguda del Cardenal Tarancón. El motiu és la construcció d’un nou pas elevat a l’alçada de l’accés de l’Escola Arrels de Secundària.
· 300 joves de la Joventut Nacionalista de Catalunya celebren la seva Escola d’Estiu al Solsonès. Diverses personalitats del món polític, econòmic i social, entre les quals Jordi Pujol i Artur Mas, participaran en aquesta trobada anual que té com a lema “Preparats pel canvi”.
· El Gremi d’Hostaleria s’adhereix a la Federació que agrupa el sector de les comarques centrals. És una decisió presa en l’última assemblea de socis del gremi.
· La setmana que ve començaran els treballs d’instal·lació de parcs infantils en les places de Su, Santa Susanna i Freixinet. Seran els primers equipaments per al joc dels nens de Riner.
· Solsona ja ha escollit les pubilles d’enguany. Montse Auguets, Alba Carralero i Maria Riu rebran la banda el proper 8 de setembre.
· En esports, centrem l’atenció en les finals del campionat de Futbol7 del Solsonès. El Boca i el River Plate es disputaran avui a les 9 el tercer i quart llocs mentre que la final, a partir de les 10, tindrà com a protagonistes el Tifosi i el Versàtil.
· En la plana cultural, destaquem dos concerts de músiques del món previstos per aquest cap de setmana. El primer, de la formació Zejel, serà a les 10 d’aquesta nit al Teatre Comarcal, mentre que demà a la tarda a la plaça Major hi haurà una actuació de música brasilera.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí