divendres, 2 de juliol del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 2 juliol 2010

Obertura

Després d’una setmana de reunions i explicacions de les diverses versions dels fets, aquest matí la calma ha tornat a la llar d’infants del Pi. El conflicte entre l’empresa gestora del centre, encapçalada per la fins ara directora, Montse Sanmartí, i l’Ajuntament d’Olius, ha acabat repercutint a les famílies. L’administradora acusa el consistori de no donar-li suport econòmic a l’espera que arribin els ajuts de la Generalitat i no assegura que Sanmartí no ha fet efectiu el lloguer de l’edifici en els dos anys que feia que tenia la concessió. Ahir la directora va tancar l’escola i va impedir-ne l’entrada a l’alcalde i als infants en considerar-ho una il·legalitat. L’Ajuntament va habilitar ahir la sala de plens com a aula com a mesura provisional i avui ja ha recuperat l’edifici de la llar d’infants després d’assumir-ne la gestió directa.

Titulars
· L’Ajuntament de Solsona fa una crida a la participació massiva a la manifestació del dia 10 contra la sentència de l’Estatut. Tots els grups municipals col·laboraran amb Òmnium Cultural en l’organització d’autocars. Per la seva banda, el Consell Comarcal aprovarà una moció de totes les formacions.
· Quatre visites guiades demà al migdia permetran als solsonins conèixer in situ les restes de les cases medievals localitzades a l’àmbit de la futura biblioteca. La setmana que ve s’han de retirar parcialment aquestes troballes per començar els fonaments.
· El sector comercial solsoní entra amb tranquil·litat en la campanya de rebaixes d’estiu. Els establiments confien donar sortida als amplis estocs de la temporada.
· Medi Ambient es fa enrere i suspèn la prova de trial de la Vall de Lord programada pel Motor Club del Solsonès aquest cap de setmana. L’organització treballa per ajornar-ne la celebració per al primer cap de setmana de setembre.
· El Comú del Solsonès i Iniciativa per Catalunya Verds es presentaran en coalició a les eleccions municipals del maig que ve. En les properes setmanes signaran les condicions que regiran l’acord.
· Un concert d’Albert Guinovart, estrella del cicle Solsona dóna la nota d’aquest estiu. S’han programat prop d’una trentena d’actuacions musicals diverses com de folk, jazz o músiques del món.
· Entra en funcionament el primer portal turístic de Solsona. És un projecte de la Societat Municipal de Promoció Turística per captar l’interès dels visitants potencials.
· Un taller per fabricar joies amb els materials i eines de la prehistòria és la primera activitat de la reconstituïda Associació d’Amics del Museu de Solsona. Es farà durant tres dissabtes d’aquest mes.
· En la plana esportiva, aquest cap de setmana pren relleu la tercera cursa de muntanya dels Fondistes del Solsonès. Serà diumenge a partir de les 10 amb sortida des de Canalda.
· L’agenda cultural ens porta dues propostes per demà. Al Casal La Fura, sopar popular i concert, mentre que l’Associació de Dones ha programat una xerrada sobre la seguretat a internet.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí