divendres, 23 de juliol del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 23 juliol 2010

Obertura
Solsona ja té sobre la taula el full de ruta per avançar cap a un model de ciutat sostenible. Aquesta setmana s’ha presentat el Pla d’Acció Ambiental de l’Agenda 21, que recull un centenar d’actuacions per dur a terme en un període de set anys. Perquè es pugui desplegar, dues de les prioritats més immediates de la regidoria de Medi Ambient són la constitució d’un Consell Municipal de Sostenibilitat i la dedicació d’un tècnic al desplegament del projecte. Aquest programa és fruit de les aportacions d’unes 150 persones representatives de la societat civil solsonina. És per això, que l’executiu local en destaca el consens assolit en aquest any d’elaboració dels treballs.

Titulars
· L’Ajuntament i l’Institut Català del Sòl formalitzen la constitució del Consorci urbanístic per desenvolupar l’Àrea Residencial Estratègica de la Cabana del Màrtir. L’alcalde, David Rodríguez, admet, però, que la situació econòmica fa inviable la construcció dels 500 habitatges que preveu el nou sector.
· Editen un protocol per regular els trabucaires de Solsona. És un document inèdit a Catalunya que recull per escrit les normes que ja se seguien fins ara en les seves actuacions i sortides.
· Riner podrà construir fins a 180 nous habitatges repartits entre Su, Freixinet i Santa Susanna. Aquesta setmana se n’ha aprovat el Pla Urbanístic. L’equip de govern està satisfet amb el resultat del procés mentre que l’oposició veu excessiu el sostre de creixement.
· Els alcaldes del Solsonès afectats per la portada d’aigües de la Llosa veuen una llum al final del túnel en el procés de negociació amb l’ACA. La Generalitat es manté ferma en la negativa de canviar el traçat però es mostra oberta a oferir compensacions a la comarca.
· El turista que faci parada a l’Oficina de Turisme del Solsonès podrà endinsar-se en la riquesa patrimonial de la comarca a través del nou Centre d’Interpretació. S’inaugurarà el dia 6 d’agost.
· Mireia Canals és la candidata del Solsonès per acompanyar Albert Batalla a la llista de Convergència per Lleida a les eleccions de la tardor. D’altra banda, Isabel Roca ocuparà la sisena posició a la candidatura lleidatana d’Esquerra Republicana.
· La sisena edició de les rutes nocturnes de la UBIC recorrerà la zona del Castellvell. D’altra banda, aquesta setmana ha començat el concurs “Un estrany a l’aparador”. Enguany requereix la participació de majors d’edat.
· En la plana esportiva, aquest vespre es tanca el minicampus d’estiu de bàsquet del Club Bàsquet Solsona. I demà, a les instal·lacions del Pi, torneig de volei platja 4x4.
· L’agenda cultural ens porta aquesta setmana a Sant Llorenç, on se celebra la dotzena edició de la Fira d’Arts i Oficis. També hi ha festa grossa a Lladurs, mentre que diversos nuclis de la comarca celebren la festa de Sant Jaume.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí