divendres, 6 d’agost del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 6 agost 2010

Obertura
Per novè any consecutiu, Solsona es converteix durant uns dies en la capital internacional de la música de cambra. 45 alumnes d’arreu del món milloraran la seva tècnica musical de la mà d’una desena de prestigiosos professors de diverses especialitats en el marc de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona. Enguany, el festival ens brinda una vintena d’oportunitats per apropar-nos a la música romàntica russa, el fil conductor d’una edició que porta per lema “A cor obert”. Malgrat la difícil conjuntura econòmica, tant l’Ajuntament com els organitzadors han volgut mantenir l’aposta per aquesta activitat cultural de qualitat ja plenament consolidada.
Titulars
·Odèn abasteix d’aigua la zona del Sàlzer. Les obres, que començaran el mes vinent, donaran servei d’aigua corrent a 8 masies i 2 explotacions ramaderes.
· Localitzen restes de l’antiga muralla de Solsona i una torre del segle 14. S’han trobat en el marc de les obres d'urbanització del carrer de la Regata i s’assenyalaran sobre el nou paviment per tal que en quedi constància.
· Olius traslladarà les dependències municipals al nou edifici consistorial el mes que ve. Els treballs han costat prop de 600.000 euros.
· El juliol deixa un lleuger increment de l’atur al Solsonès, que contrasta amb la reducció al conjunt de Catalunya. A la comarca hi ha registrades 822 persones sense feina, 7 més que l’any passat.
· Solsona acollirà una trobada d’empresaris locals i catalans per fomentar les seves oportunitats de negoci. Tindrà lloc el 28 de setembre i preveu reunir unes 250 persones.
· El Carnaval se suma a la moda del lipdub per promocionar-ne la propera edició. El rodatge serà el matí del 25 de setembre.
· En esports, destaquem la victòria del Versàtil al campionat de futbol 7. A més, us avancem els esdeveniments esportius més destacats de les properes setmanes.
· L’agenda cultural ens porta el concert d’Albert Guinovart d’aquesta nit al Teatre Comarcal. A banda d’això, aquest cap de setmana hi ha un bon grapat de festes majors arreu de la comarca entre les quals destaca la de Sant Llorenç.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí