divendres, 16 de juliol del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 16 juliol 2010

Obertura
Cinc anys després de l’episodi més conflictiu que ha viscut Solsona arran de les antenes de telefonia mòbil, un pacte local signat l’any passat es tradueix en actuacions per minimitzar-ne l’impacte. En el darrer any, s’ha visualitzat la transformació del paisatge urbà en tres punts de la ciutat. És un dels resultats de l’aplicació del projecte Gecodit, impulsat per la Secretaria de Telecomunicacions, i que busca el consens de l’Ajuntament, els veïns i les companyies de telefonia mòbil.
Titulars
· A l’octubre, a tot estirar, l’escola Setelsis disposarà de més de 2.000 metres quadrats més de zona d’esbarjo. Aquesta setmana han començat els treballs d’ampliació del pati, encarrilant així l’execució d’un dels projectes més controvertits dels últims 5 anys a Solsona.
· L’Ajuntament d’Olius perdrà la concessió d’un pou del riu Cardener quan s’enllesteixi la portada d’aigües del pantà de la Llosa. Les negociacions entre l’Agència Catalana de l’Aigua i els ens locals sobre el traçat de la canonada segueixen encallades.
· El consistori solsoní endega cinc projectes de digitalització de documents i rehabilitació d’espais públics. Ho fa gràcies a la contractació d’una desena de persones a l’atur en el marc del projecte Impuls de la Generalitat.
· El Comú del Solsonès es presentarà a les eleccions municipals de l’any que ve sota el paraigües d’Iniciativa però mantenint el seu nom i la seva independència. Els responsables de les dues formacions, Joan Herrera i Quico Riu, han signat aquesta setmana l’acord de coalició.
· Esquerra del Solsonès aposta per la presentació de mocions als ajuntaments per aconseguir convocar un referèndum sobre la independència. La formació ha emès un comunicat per aclarir el seu posicionament respecte els tràmits que s’han dut a terme aquesta setmana al Parlament català.
· Una demostració d’embotellar vi i una actuació de Roger Mas són les principals novetats de la dotzena Fira d’Arts i Oficis de la Vall de Lord. Se celebrarà el cap de setmana vinent a Sant Llorenç.
· En esports, destaquem la consolidada Hora de Resistència de Natació de les piscines municipals de Solsona. Es farà demà, dissabte, a les 11 del matí. La participació és oberta a tothom.
· L’agenda cultural ens porta a la primera cita del cicle de concerts d’estiu. Aquesta nit, al Teatre Comarcal, Amanida Folk oferirà una actuació de folk-fusió.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí