divendres, 9 de juliol del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 9 juliol 2010

Obertura
La comunitat educativa de Solsona i, per extensió, de tota la comarca, alça la veu contra els efectes dels canvis en el calendari escolar imposats pel Departament d’Educació. Tant la coincidència de l’inici de curs amb la Festa Major com la setmana festiva de febrer amb el Carnaval faran perdre dies lectius als alumnes del Solsonès. El Consell Escolar Municipal reclama als Serveis Territorials d’Educació que es tingui en compte l'excepcionalitat de la comarca per tal que aquestes vacances de febrer coincideixin sempre amb els dies més forts del carnestoltes. Si no és així, perilla la continuïtat del Carnaval infantil el dilluns.

Titulars
· Mútues i consultes privades podran fer ús de les instal·lacions del Centre Sanitari. És una nova fórmula per captar ingressos i fer front a la retallada de l’aportació de l’Institut Català de la Salut.
· Unitat política al Solsonès en contra de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut i a favor de la manifestació a Barcelona de demà. Totes les formacions fan una crida a la ciutadania a “defensar Catalunya des de dins amb accions de reafirmació nacional” com aquesta.
· Joan Puigcercós es compromet a Solsona a potenciar el Departament d’Agricultura per afavorir els interessos dels propietaris forestals i pagesos si forma govern la propera legislatura. Ho ha fet en un dinar amb un centenar de representants del teixit associatiu de la comarca.
· La tendència de l’atur al Solsonès torna a donar senyals de recuperació econòmica. Aquest mes hi ha una seixantena menys de persones desocupades que el juny. En aquests moments, al Solsonès hi ha un total de 815 persones sense feina.
· L’avinguda de la Mare de Déu del Claustre, o, el que és el mateix, el Vall Calent, tindrà a partir de divendres que ve un nou pas de vianants elevat, el segon després del del Centre Sanitari. Aquesta actuació afectarà el trànsit durant quatre dies en un sentit de circulació.
· Un Pla Especial regula l’explotació minera de la Knauf a Guixers i la Coma i la Pedra. Afecta prop de 2.000 hectàrees de terreny. L’ha aprovat el Consell Comarcal per unanimitat.
· La recollida de la fracció orgànica es desplega al conjunt del Solsonès i a Cardona. Aquesta setmana s’ha constituït oficialment el Consorci per al Medi Ambient.
· En la plana esportiva, us expliquem l’àmplia victòria de la candidatura de Marc Rafart a les eleccions del Club d’Esquí Solsona. Va rebre el 90 per cent dels vots.
· La cita estrella d’aquest cap de setmana és la celebració de Sant Cristòfol, que a Solsona arriba al seu vui-tan-tè aniversari. El reclam més popular i tradicional serà la benedicció de vehicles a la plaça del Camp diumenge pels volts del migdia. Però també commemoren la festa del patró dels conductors a set nuclis més de la comarca.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí