divendres, 25 de juny del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 25 juny 2010

Obertura
Després de prop d’un any de negociacions amb l’Agència Catalana de l’Aigua pel traçat de la canonada d’abastament d’aigua de la Llosa del Cavall, els ajuntaments d’Olius i Lladurs s’han plantat. Tots dos consistoris presentaran un contenciós administratiu per fer sentir la seva veu en contra de la proposta de la Generalitat. Aquesta setmana l’ACA i alcaldes afectats han mantingut una trobada tensa en la qual no s’ha fet més que palesar l’abisme que separa les dues postures.
Titulars
· La retallada del 5% aprovada pel Govern espanyol arriba als sous del personal de l’Ajuntament de Solsona. També es reduirà el sou de l’alcalde en un 7% i el del primer tinent d’alcalde, un 8.
· La rehabilitació del monestir de Sant Llorenç podria ser una realitat el 2013. L’Ajuntament no esperarà a reunir tots els diners necessaris per completar el projecte i començarà els treballs de la propera fase aquesta tardor amb els recursos disponibles.
· El Departament de Medi Ambient autoritza la prova de motos de trial del cap de setmana que ve. El Motor Club del Solsonès celebra aquesta decisió mentre que l’Associació de Turisme de la Vall de Lord diu que aquest tipus de proves no respecten l’entorn.
· Veïns de Santa Susanna de Riner demanen la modificació d’un tram del traçat de 2 metres per evitar la tala d’arbres històrics. La Generalitat s’oposa a aquest canvi al·legant qüestions econòmiques.
· L’alcalde de Llobera i la vídua de Xavier Jounou, candidats del Solsonès per formar part de les llistes d’Esquerra Republicana al Parlament. Josep Colell i Isabel Roca han estat escollits per unanimitat pel congrés comarcal de la formació.
· Aquest diumenge s’enceta la vint-i-quatrena edició del campus de tecnificació de bàsquet Elitejove, amb el tir com a eix central. Us en donem tots els detalls al temps des esports.
· L’agenda cultural té un nom propi, el del desaparegut bisbe Antoni Deig. Demà al vespre al Teatre Comarcal es duu a terme un acte de recordança centrat en la seva obra poètica.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí