divendres, 30 d’abril del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 30 abril 2010

Obertura
El celibat és contra natura. Ho afirma el mossèn Josep Vila, membre del Fòrum Ondara, que agrupa una quinzena de capellans progressistes de la diòcesi solsonina. Aquesta setmana el col·lectiu sovint crític amb les línies oficials de l’Església, ha tornat a ser notícia en reivindicar públicament la revisió del vot sacerdotal que no permet que els capellans es casin. Garants dels valors del Concili Vaticà II, els integrants d’aquest grup de reflexió reclamen a l’Església que estudiï un canvi en aquest sentit. Consideren que això afavoriria l’acostament de més joves amb vocació. El Bisbat de Solsona NO s’ha volgut pronunciar respecte aquest debat.
Titulars
· Fomentar el coneixement de la varietat de comerços de Solsona entre la pròpia població. Aquest és el principal objectiu de la nova campanya de consum que promouen l’Ajuntament i la UBIC. S’obre demà fins a final de juliol.
· Lladurs, Olius i Riner aconsegueixen superar el 30% de participació en la tercera onada de consultes independentistes. El 95% de vots es van posicionar pel SÍ.
· La tramitació dels projectes de parcs eòlics al Solsonès es manté encallada. L’Ajuntament d’Olius NO té notícies de la companyia que ja té l’autorització administrativa per instal·lar 25 aerogeneradors a la serra de la Torregassa i al Villaró.
· Prop d’un centenar de persones es beneficien del servei de teleassistència al Solsonès. L’any passat es van instal·lar 10 nous aparells i enguany es preveu posar-ne en marxa una vintena més.
· El Pla de Camins del Solsonès es tancarà a la tardor. Aquesta setmana s’han iniciat els treballs de la darrera fase a Riner.
· L'Emprenedoria serà el tema central de la Jornada Econòmica d’enguany, que tindrà lloc el cap de setmana vinent en el marc dels actes previs a la Fira de Sant Isidre. Pel que fa al certamen, la mostra de bestiar oví triplicarà el seu espai.
· La Fira del Vehicle d’Ocasió registra un volum de vendes de 160.000 euros. Autocamp va aconseguir superar totes les expectatives comercialitzant 19 cotxes en un cap de setmana.
· Ramaders de la comarca comercialitzaran productes carnis de xais i cabrits sota la marca Sele-xai. Aquesta societat engloba una trentena llarga de productors del Solsonès, Bages i Berguedà.
· El Museu Diocesà i Comarcal dóna a conèixer per primera vegada la reserva i el taller. Serà el proper dia 18 en el marc del Dia Internacional dels Museus.
· El Solsonès acollirà aquest estiu joves d’arreu del món en tres camps de treball. S’ubicaran a Navès, Pinós i Cambrils.
· En esports, farem un repàs al calendari de cites futbolístiques i de bàsquet. Aquest cap de setmana l’equip sènior masculí del Club Bàsquet Solsona es disputa un matx decisiu davant La Salle Manresa A en el Campionat de Catalunya de Segona Categoria.
· En la plana cultural, fem una ruta per les diverses cites d’aquest cap de setmana arreu de la comarca. Demà, festa del barri Josep Torregassa de Solsona, diumenge, Fira de Sant Ponç a Prades de la Molsosa i durant tot el cap de setmana, Festa dels Apòstols a Castellar de la Ribera.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí