divendres, 23 d’abril del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 23 abril 2010

Obertura

Torà i Biosca ja tenen un peu al Solsonès. Els vots de l’equip de govern del Consell Comarcal i el PSC en el ple extraordinari celebrat ahir al vespre van permetre que la proposta d’annexió tiri endavant. Durant més de dues hores, els alcaldes i consellers comarcals van posar sobre la taula els pros i els contres de l’ampliació dels límits comarcals del Solsonès. Enmig d’una sessió tensa i amb més públic de l’habitual, ningú es va manifestar contrari a aquesta adscripció. Si bé els convergents ho veuen de bons ulls pels avantatges de l’increment del pes poblacional, l’oposició considera precipitada una decisió presa unilateralment i sense debat previ.

Titulars
· Olius, Lladurs i Riner celebren aquest diumenge la tercera onada de consultes sobre la independència de Catalunya. Amb aquests, ja seran 13 els municipis de la comarca que han convocat un referèndum sobre aquesta qüestió.
· El Consell Comarcal lamenta que la Generalitat l’hagi exclòs de la línia d’ajuts per pal·liar els efectes de les nevades. Fonts del Departament de Governació assenyalen que no tenen constància de cap sol·licitud de l’ens i que no compleix els requisits per acollir-s’hi.
· Des d’ara i fins a final d’any, prop de 250 masies del Vinyet rebran la visita de la Policia Local. L’Ajuntament vol aproximar així aquest servei municipal a la població de l’àmbit rural solsoní i elaborar un inventari sobre els residents de la zona.
· Una desena de tallers solsonins treuen aquest cap de setmana els seus vehicles d’ocasió al carrer. Mostres i concentracions completaran el programa d’actes d’Autocamp.
· Sis comerços solsonins ja han demanat acollir-se a la línia d’ajuts del Pla de Barris per modernitzar o crear un nou establiment al nucli antic. El termini de presentació de sol·licituds es manté obert fins divendres vinent.
· Expectació en la campanya de difusió del servei de recollida de la matèria orgànica. Fins ara, una mitjana de 160 famílies s’han informat diàriament sobre el reciclatge d’aquest tipus de residus a Solsona.
· Aquesta primavera La Molsosa iniciarà les obres de l’última fase d’urbanització del nucli d’Anfesta. El consistori preveu enllestir-les en un termini de 4 mesos.
· Òmnium Cultural del Solsonès arriba a un acord amb dues escoles de cinema catalanes per traslladar al cinema les obres guanyadores dels Premis Drac d’enguany. Recordem que la gala és aquest vespre a partir de les 10 al cinema París.
· En esports, destaquem que el Club Patinatge Solsonès va aconseguir quatre podis en la segona volta d’iniciació del cap de setmana passat. Aquest diumenge Solsona acull la segona fase del campionat al pavelló vell.
· En un cap de setmana atapeït de convocatòries arreu de la comarca, remarquem la jornada festiva que acull demà Sant Climenç per commemorar el 20è aniversari de la Zona Escolar Rural del Solsonès.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí