divendres, 16 d’abril del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 16 abril 2010

Obertura

L’Ajuntament de Solsona ja té sobre la taula l’opinió dels solsonins més sensibilitzats per la qualitat mediambiental del municipi. Aquesta setmana s’ha presentat la Diagnosi Ambiental Participativa de l’Agenda 21, fruit de diversos tallers i grups de discussió que s’han dut a terme des de principi d’any. En base a aquest document, cal buscar solucions a les mancances detectades i estudiar la viabilitat d’algunes de les propostes que s’hi plantegen. A partir de la setmana vinent es duran a terme tallers sobre participació i educació ambiental, patrimoni natural i cultural i activitats econòmiques; energia, mobilitat, atmosfera i soroll; i residus i aigua. Un cop es tanqui el procés participatiu, totes aquestes dades s’utilitzaran per elaborar el Pla d’Acció Ambiental. L’Agenda 21 es completarà al juliol.

Titulars

·La Policia Local canvia d’estratègia per dissuadir els conductors d’aparcar a l’entorn de les rotondes de l’avinguda del Pont. Des d’aquesta setmana, els agents reforcen les denúncies de circulació en aquesta zona amb fotomultes.
· Dilluns l’Ajuntament de Solsona començarà a entregar als veïns cubells per separar la matèria orgànica de les deixalles domèstiques. La recollida de les restes de menjar i vegetals es posarà en marxa el 17 de maig.
· José Montilla demana des de Pinós la confiança dels catalans per mantenir-se a la presidència de la Generalitat. Dissabte passat el primer secretari dels socialistes va reivindicar des de la rosa dels vents del Santuari de Pinós el seu compromís polític i personal per Catalunya.
· Esquerra Republicana del Solsonès confia de nou la presidència comarcal del partit a Carles Monturiol i el seu equip. D’altra banda, les JERC de la Catalunya central enceten una campanya per animar els joves a lluitar per la independència.
· Telefónica fa els primers passos per resoldre els problemes de telefonia fixa i mòbil a Olius. Aquesta setmana s’han començat a treballar per ampliar la capacitat de la línia al Pi de Sant Just i s’està plantejant la instal·lació d’una antena al polígon industrial.
· El Consell Comarcal es mostra indignat per les deficiències en el desplegament de la TDT al Solsonès i la manca de resposta de la Generalitat. Fonts de l’ens comarcal afirmen que més de la meitat de municipis no reben el senyal.
· Diumenge al migdia Pinell estrena la sala polivalent de Sant Climenç. L’obra ha tingut un cost de més de 400 mil euros. El conseller Jordi Ausàs en presidirà la inauguració.

· Solsona és la capital de la Catalunya central amb un deute públic per càpita més baix. En total, poc més de 400 euros. A la comarca, la Coma i la Pedra és el municipi que deu més diners per habitant a les entitats bancàries, prop de 500 euros.
· A la casa d’enlloc ja és al carrer. És el setè disc de Roger Mas, que els solsonins podran sentir en directe divendres vinent a la gala de lliurament dels Premis Drac.
· En esports, aquest diumenge es disputa el tercer Enduro del Solsonès, amb rècord de participació de pilots locals. El circuit passa per Odèn i Lladurs.
· La majoria de convocatòries lúdiques i culturals arriben de la mà del Centre d’Estudis Lacetans i les seves seccions. Aquest vespre, xerrada sobre el fons marí de la Costa Brava. Diumenge, sortida a l’Aigua d’Ora i assemblea, i dimecres al vespre, presentació del setè número de la revista Oppidum.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí