dijous, 1 d’abril del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 2 abril 2010

Obertura
Sigui per l’augment del civisme entre la ciutadania, sigui per les mesures impulsades pel consistori o per totes dues raons, el cert és que en l’últim any s’han reduït els accidents al nucli urbà de Solsona. Així ho posa de manifest la memòria anual de la Policia Local, que s’ha fet pública aquesta setmana. La reducció en un 20% dels accidents de trànsit a la ciutat és un pas ferm cap a la sinistralitat zero que es marca com a objectiu la regidoria de Governació. També són positives les reduccions de les multes, que han caigut en un 12%. Malgrat això, encara queda feina per fer en punts conflictius com les rotondes de l’avinguda del Pont o l’avinguda de la Mare de Déu del Claustre.
Titulars
· Marià Chaure demana al Parlament que s’escoltin els consells del territori a l’hora de desenvolupar la llei de vegueries. El president del Consell va comparèixer a la cambra catalana davant la comissió que tracta aquesta qüestió.
· La Generalitat instal·larà un canyet al Solsonès de forma provisional per alimentar els voltors. El Departament de Medi Ambient confia que l’any que ve la Unió Europea torni a permetre deixar les restes d’animals morts a la muntanya i s’acabin els atacs al bestiar boví.
· L'Ajuntament de Llobera aposta per l'energia geotèrmica per escalfar les dependències municipals i l'escola. Calcula que aquesta font d'energia renovable li permetrà un estalvi energètic del 75 per cent i reduirà en un 80 per cent les emissions de diòxid de carboni.
· El Solsonès supera sense problemes la transició a la televisió digital terrestre. Les masies que no tenen cobertura del senyal han de contactar amb instal·ladors autoritzats per captar el senyal via satèl·lit.
· L’Oficina del Consumidor del Solsonès va atendre una seixantena de reclamacions durant el 2009. La majoria fan referència a queixes de consumidors sobre la telefonia i internet.
· Solsona demana a la Generalitat incrementar la subvenció per la millora de la xarxa d’aigua de la zona sud del municipi. L’Ajuntament demana que es reubiquin els diners sobrers de l’ajut per urbanitzar el carrer del Parc.
· L'Ajuntament de Navès finalitza la restauració de l'església de Santa Eulàlia de les Cases de Posada. La intervenció ha constat d'una rehabilitació tant interior com exterior.
· El Solsonès ampliarà la xarxa de rutes en BTT amb sis nous recorreguts que parteixen de la capital. És una iniciativa del Patronat Comarcal de Turisme i del Club BTT.
· Introdueixen novetats a les Caramelles de Solsona. Una d'elles és la participació de l'Orquestra Patinfanjàs. Aquests dies de Pasqua la tradició caramellaire es manté viva en vuit punts de la comarca.
· La Caminada Popular de la Vall de Lord descobreix la zona de Sisquer, a Guixers. L’organització espera superar el miler de participants.
· En esports, com no pot ser d'una altra manera, parlem de la Volcat Ara Lleida, que ha sortit avui de Solsona. Uns 400 corredors participen en la Volta a Catalunya en BTT.
· La majoria de convocatòries culturals del cap de setmana es concentren a la Vall de Lord. Aquest vespre hi ha concert de Brams i demà, dissabte, a banda de la caminada, un espectacle infantil i la presentació d’un mapa per a excursionistes.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí