divendres, 7 de maig del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 7 maig 2010

Obertura
Si les dues darreres setmanes planaven dubtes sobre el rebuig del govern solsoní a la possible incorporació a la comarca de Torà i Biosca, ahir a la tarda es van esfumar. Per primer cop, els alcaldes de tots tres municipis, així com representants de totes les forces polítiques als ajuntaments, van seure per primer cop a la mateixa taula. En sortir de la reunió, tot eren bones cares. Solsona no és contrària a compartir el Solsonès amb les dues poblacions limítrofes de la Segarra. Però lamenta la precipitació amb què s'ha dut a terme el procés administratiu per tirar endavant l'adscripció, sense un diàleg previ entre alcaldes i consellers comarcals. Els responsables municipals de Torà i Biosca, per la seva banda, expressen la seva satisfacció per la bona acollida del conjunt de la comarca, inclosa la capital.

Titulars
· L'Ajuntament de Solsona preveu disposar del projecte executiu d'urbanització de l'espai de la nova escola El Vinyet les properes setmanes. El regidor d'Urbanisme, Martí Abella, desvincula aquest procés del calendari de desenvolupament de l'Àrea Residencial Estratègica de la Cabana del Màrtir, que per ara quedarà congelat.
· Nou dels quinze municipis del Solsonès tenen des d’aquesta setmana una normativa urbanística provisional. Aquesta eina regirà l’ordenació municipal fins que s’aprovin els POUM respectius.
· La consellera de Salut, Marina Geli, inaugura demà al matí l’ampliació de la planta sòciosanitària del Solsonès. Es preveu que entri en funcionament en el termini d’un mes.
· La Generalitat creu que els parcs eòlics del Solsonès trigaran almenys dos anys a ser una realitat. El director general de Política Ambiental veu factibles els projectes de la Torregassa i el Villaró però considera que el de Pinós serà més complicat de desenvolupar.
· Apareixen restes medievals d'alt valor patrimonial al pati del Palau Episcopal. L'Ajuntament, el Bisbat i la Generalitat consideren interessant fer-les visitables, tot i que encara falta trobar-ne el finançament necessari.
· L'atur cau al Solsonès més d'un 6 per cent en un mes. És l'evolució més positiva de la desocupació a la Catalunya central.
· Les institucions turístiques i el Gremi d’Hostaleria preparen visites guiades pel nucli antic de Solsona. Inicialment, es preveu que comencin aquest mateix mes.
· Montilla inaugurarà divendres que ve la Fira de Sant Isidre. El president de la Generalitat visitarà per primera vegada el certamen.
· En esports, us expliquem que s’han obert les inscripcions a la marxa BTT del Solsonès. Es durà a terme el proper dia 30 i es dedicarà al desaparegut Toni López.
· A l'agenda aquest cap de setmana l'atenció se centrarà al Consell Comarcal, on es duu a terme la Jornada Econòmica que preludia la Fira de Sant Isidre. Enguany posa l'accent en l'emprenedoria.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí