divendres, 9 d’abril del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 9 abril 2010

Obertura
A Solsona el fantasma de l’atur continua present amb poc més de 800 persones sense feina. Malgrat això, aquest mes d’abril s’ha iniciat amb un lleuger descens de la desocupació respecte el mes passat, tant a la ciutat com al conjunt de la comarca. Aquesta tendència és completament inversa a la que es produeix tant a la Catalunya central com a la demarcació de Lleida, on les llistes d’aturats continuen remuntant. Mentrestant, l’Ajuntament de Solsona busca fórmules per reactivar l’economia local. Una d’elles és cercar el suport de PIMEC per difondre entre les petites i mitjanes empreses de Catalunya les oportunitats de negoci que ofereix el municipi.
Titulars
· José Montilla anunciarà demà a Pinós la seva voluntat de repetir com a candidat del PSC a la presidència de la Generalitat. El primer secretari dels socialistes ho farà a la rosa dels vents acompanyat de la plana major del partit.
· Biosca aposta també per deixar la Segarra i annexionar-se al Solsonès. El Ple del consistori segarrenc ha aprovat la proposta per unanimitat.
· La Comissió Territorial d’Urbanisme de la Catalunya Central dóna llum verd definitiu al POUM de Lladurs. El planejament aposta créixer a través de la rehabilitació de masies en lloc de fer-ho a partir d’un nucli concret.
· El Port del Comte tanca la temporada aquest cap de setmana amb un total de 120.000 esquiadors. Tot i que representa un descens de 25.000 usuaris respecte l’any passat, el balanç de la direcció de l’estació és positiu tenint en compte la crisi.
· Des d’ahir i fins demà a la tarda les instal·lacions del Palau Llobera acullen la primera Fira del Llibre de Cooperació de Solsona. Ho organitza la plataforma d’ONG Trenkalòs.
· L’Ajuntament de Clariana subvencionarà els veïns que impulsin actuacions per a l’estalvi energètic. Se’ls concediran ajuts d’un màxim de 900 euros per habitant.
· El procés participatiu per elaborar l’Agenda 21 arriba a la recta final. Dimecres es presentaran públicament les primeres conclusions.
· En esports, fem un repàs a les convocatòries dels equips locals de futbol, bàsquet i futbol sala.
· A l’agenda destaquem la presentació de dos llibres, un és la segona novel·la del solsoní Pasqual Farràs, aquest dissabte a les 8 del vespre, i l’altre, una obra sobre el pubillatge solsoní, diumenge a les 12 del migdia.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí