divendres, 26 de març del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 26 març 2010

Obertura
L’Ajuntament de Solsona s’ha pronunciat respecte la possible incorporació de Torà a la comarca. Mentre el Consell Comarcal rep amb els braços oberts aquesta ampliació, la capital aposta per la reflexió. La corporació, a través d’un acord unànime, demana tenir veu en aquest procés. La setmana passada, els representants de l’Ajuntament toranenc es van reunir amb els responsables del Consell Comarcal per exposar-los la seva voluntat d’annexionar-se al Solsonès. El consistori solsoní s’ha mostrat contrariat per aquesta petició quan el mateix Ajuntament ha impedit el pas d’unes quantes masies de Llanera a Llobera. Per tot plegat, Solsona demana al Consell Comarcal que promogui un procés de debat amb la ciutadania i les entitats del Solsonès sobre la conveniència d’incorporar municipis veïns.

Titulars
· Vistiplau definitiu al projecte d’urbanització del carrer de Sant Llorenç, el tercer eix en què s’actua dins el Pla de Barris solsoní. Es preveu que els treballs comencin a l’estiu.
· Més d’una setantena de propietaris del nucli antic s’han beneficiat de les subvencions per rehabilitar façanes i cobertes al nucli antic. Dijous se n’obre la penúltima convocatòria.
· Els serveis d’emergències ja disposen d’un punt d’aterratge a Solsona. L’ha condicionat el Consell Comarcal al solar de davant de l’antiga Remco.
· La Generalitat declara l’església de Sant Esteve d’Olius com a Bé Cultural d’Interès Nacional. El reconeixement s’engloba en un procés de rehabilitació de tot l’entorn a través d’un pla director.
· Solsona disposarà a partir d’ara d’un nou carrer en la seva nomenclatura. Serà el de les Vinyes, situat entre el sector de la Creu Blanca i la finca de Cal Sotaterra. L’Ajuntament ho ha aprovat arran d’una petició formulada per la desena de famílies que hi viuen.
· Treuen a concurs una plaça d'administratiu per als Serveis Socials. Els aspirants poden presentar les seves sol·licituds fins dimarts.
· El Centre Tecnològic assessora més d’una trentena d’empresaris sobre la gestió de la biomassa. D’altra banda, es publicarà a internet un decàleg de bones pràctiques accessible per a tothom.
· L’Ajuntament de Sant Llorenç i el Pla de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal convoquen el primer concurs de fotografia “Vides”. Aquesta iniciativa pretén demostrar la transformació social i cultural de la vila i altres municipis del Solsonès.
· En esports, aquesta setmana obrim amb la primera etapa de la Volta a Catalunya en BTT, que sortirà divendres vinent de Solsona. Es preveu que sigui l’esdeveniment esportiu de més nivell de l’any a la ciutat, amb participants nacionals i internacionals.
· Aquest cap de setmana teniu l’oportunitat de participar en els últims actes de la Setmana Cultural de l’Escola Municipal de Música. Però també hi ha una nova cita teatral. Demà al vespre, al Teatre Comarcal, s’hi podrà veure el clàssic Electra.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí