divendres, 30 d’octubre del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 30 octubre 2009

Obertura
Avui Solsona posa en marxa una infraestructura de primer ordre. La nova estació depuradora d'aigües residuals, ubicada al mateix indret que l'antiga, té una capacitat per tractar l'aigua d'una població de 25.000 habitants equivalents. A més del nucli urbà de Solsona, donarà servei per primer cop als polígons industrials de la ciutat i d'Olius i el Pi de Sant Just. Aquesta nova planta ha representat una inversió superior als 6 milions d'euros, la més gran que ha rebut mai Solsona. A partir d'ara el municipi fa un salt endavant en el sanejament de les aigües residuals que s'aboquen al riu Negre. Les administracions públiques garanteixen que d'aquesta manera es posa fi també a qualsevol impacte ambiental o acústic de la depuradora. Per inaugurar-la aquest migdia ha vingut el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar.

Titulars
· Els abonats a la xarxa d’aigua de Solsona hauran de pagar entre un 8 i un 15% més a partir de l’any que ve. L’increment de la taxa serà més important entre els grans consumidors.
· Abans de final d'any començarà l'obra més emblemàtica del Pla de barris solsoní, la construcció de la biblioteca comarcal. Ahir al vespre el Ple municipal en va aprovar l'adjudicació definitiva a l'empresa Constructora de Solsona. També s'ha donat el vistiplau definitiu a l'adjudicació de la urbanització del carrer de la Regata i un tram del dels Dominics.
· Els ajuntaments de Clariana de Cardener i Navès implementen un projecte de desenvolupament rural conjunt per diversificar l’economia de la pagesia en un període de cinc anys. Una de les vies que més interès desperten entre els habitants del món rural d’aquests dos municipis és la instal·lació de plaques d’energia solar fotovoltaica.
· El conseller de Governació, Jordi Ausàs, inaugura demà la reforma de l’edifici de l’Ajuntament de La Coma. Les obres, que han costat 230.000 euros, han servit per posar al dia els accessos a l’immoble, l’escola i el dispensari mèdic.
· Ramon Tremosa assenyala que a Europa es respiren aires de canvi en la política agrària. L’eurodiputat convergent ha participat aquesta setmana a Solsona en un col·loqui amb pagesos de la comarca i ha fet una xerrada als empresaris.
· La natalitat del Solsonès experimenta un creixement superior a la mitjana. L’any passat es van registrar un total de 176 naixements, un 26 per cent més que el 2007. Un 29 per cent dels naixements són de pares immigrants.
· Convergència i Unió reclama a la Diputació de Lleida la millora del tram Solsona-Lladurs de la carretera de Sant Llorenç. La diputada Maria Teresa Canal considera que aquesta és un dels vials del Solsonès en més mal estat.
· Solsona acollirà el mes vinent un espectacle teatral sobre La Maternitat d’Elna. Es podrà veure al Teatre Comarcal el 27 de novembre.
· Convoquen un concurs de curtmetratges per als joves de Solsona i Olius. Els guanyadors s’emportaran un mini PC cadascun. Hi ha temps per presentar les propostes fins el 25 de gener.
· En la plana esportiva anunciem tot el calendari de partits de futbol, aquest cap de setmana amb vuit partits a casa del Solsona, de futbol sala i bàsquet.
· Aquest cap de setmana arriba amb una única convocatòria d’agenda, el cicle de cinema infantil, que projecta demà a la tarda Ice Age 3.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí