divendres, 9 d’octubre del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 9 octubre 2009

Obertura
Tot i les diverses iniciatives que s'estan duent a terme des d'entitats del sector i administracions, el Solsonès continua sent una comarca desconeguda. L'ocupació hotelera és més baixa que la mitjana de la demarcació de Lleida, no hi ha suficient coordinació interna en el sector turístic i hi ha massa organismes públics de gestió. Aquests són alguns dels handicaps a què ha de fer front el sector i que s'han tornat a posar sobre la taula aquesta setmana arran de la presentació d'un estudi sobre els reptes i les oportunitats per al turisme a la comarca encarregat per la Cambra de Comerç de Lleida. El Gremi d'Hostaleria apunta que tots els estudis i plans que s'estan fent són molt teòrics, però reivindica la fórmula màgica que ha de permetre atraure visitants i impulsar el sector. Per la seva banda, des de l'Associació de Turisme de la Vall de Lord s'està executant un pla estratègic davant la necessitat imperiosa de la zona de viure del turisme.
Titulars
· Gas Natural comença els treballs de distribució urbana del servei. És l'última fase de les obres de construcció del gasoducte entre Súria i la capital de comarca. Un dels primers subministraments es durà a terme al segon pavelló poliesportiu, on es vol substituir el gasoil per aquesta font energètica menys contaminant i més segura. El calendari de les obres de la canalització urbana i el traçat dependran de la demanda del nou servei.
· La preocupació davant la declaració de zones vulnerables reuneix un centenar de ramaders en una sessió informativa al Consell Comarcal. L’ens intermunicipal esgotarà totes les vies de negociació amb la Generalitat perquè el decret sigui menys restrictiu però no descarta presentar un contenciós administratiu.
· El novembre s'iniciaran les obres del nou col·lector en alta des del pont de l'avinguda dels Països Catalans fins a l'estació depuradora. Aquesta canalització estarà preparada per recollir les aigües residuals d'una població de gairebé 15.000 habitants.
· La Generalitat atorga un ajut de més de 21.000 euros a la Unió de Botiguers de Solsona per dinamitzar el sector. L’objectiu és que els establiments tinguin una oferta variada, equilibrada i competitiva.
· El Sol del Solsonès engega la fase de desplegament del Pla Estratègic Antidroga amb una campanya adreçada a les famílies i la realització d'enquestes entre els joves.
· Amisol implementarà un pla d’igualtat a través d’un ajut de 9.000 euros del Departament de Treball. Es tracta d’una de les 40 empreses catalanes seleccionades per aquesta línia de subvencions.
· Xerrades i tallers a les escoles commemoren la Setmana Europea Contra el càncer. Solsona s’hi ha afegit enguany per primera vegada.
· El president del Parlament visita l’escola Arrels de Secundària en el marc del projecte “El Parlament a les Aules”. Els alumnes han pogut preguntar a Ernest Benach sobre el funcionament de la cambra i altres aspectes relacionats amb l’Estatut.
· Els joves d'entre 14 i 18 anys són el públic objectiu d'una nova edició del concurs 'Interkanvi'. La finalitat d'aquesta prova, que es farà el novembre, és fomentar la interrelació entre els nois i noies autòctons i els immigrants.
· Demà entra en funcionament una nova edició del servei de canguratge Minuts Menuts. S’adreça als infants d’entre 4 mesos i 3 anys i està operatiu els dissabtes al matí.
· El Consell Comarcal reajusta els horaris del bus interurbà que uneix Solsona i Olius. Es retarda l’horari d’entrada en funcionament a les 7 del matí per la manca de demanda de la franja matinal i s’adapten els horaris a les entrades i sortides de les escoles.
· L’Ajuntament de Solsona contracta una persona per digitalitzar la col·lecció etnogràfica de la ciutat. Ho ha fet a través d’un pla d’ocupació que té una durada de 3 mesos.
· Últims dies per presentar sol·licituds de subvenció per rehabilitar façanes i cobertes al nucli antic de Solsona. El termini es tanca el proper dia 30.
· L'Ajuntament de Solsona i el Servei d'Informació i Atenció a les Dones del Solsonès ofereixen un nou curs adreçat al col·lectiu femení. Es tracta de tres sessions de formació sobre lideratge i comunicació. Ja se n'han obert les inscripcions.
· En esports destaquem els bons resultats de les patinadores locals al Trofeu Ciutat de Solsona. Montse Auguets, del Solsona Patí Club, va quedar primera en la categoria júnior i Rosa Isanta, del Club Patinatge Solsonès, segona en la sènior.
· A l'agenda destaquem el primer ball per a la gent gran de la temporada. Serà aquest diumenge a les 7 de la tarda al Club Caixa Catalunya i anirà a càrrec del duet Diamants.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí