divendres, 23 d’octubre del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 23 octubre 2009

Obertura

El Solsonès és una comarca exemplar en l’atenció a les persones afectes de fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica. I s’està treballant perquè a partir de principi de l’any que ve es faci un pas més per millorar tant la diagnosi d’aquestes patologies com el tractament que reben els pacients. L’objectiu, una vegada més, per al Centre Sanitari, és evitar tant com sigui possible els desplaçaments a Manresa, on hi ha la unitat d’atenció de referència. Ho han anunciat aquesta setmana en una xerrada el gerent del Centre, Joan Domènec, i una tècnica de programació de la Regió Sanitària Centre del CatSalut, Paulina Vinyas. Professionals de la salut admeten que tant la fibromiàlgia com la fatiga crònica continuen sent dues malalties tenyides per la controvèrsia, fins i tot entre els propis metges. Però progressivament es va avançant en la sensibilització del sector i en la millora de l’atenció que es mereixen els pacients.

Titulars
· L’Ajuntament de Solsona ja ha pogut registrar la seva marca turística. L’Oficina Espanyola de Patents i Marques l’ha concedit al consistori després de desestimar les impugnacions de dues empreses de Barcelona que porten el nom de Solsona Comunicación.
· Una delegació solsonina encapçalada per l’alcalde es reuneix amb la consellera de Treball, Mar Serna, per parlar de l’índex d’atur a Solsona i dels expedients de regulació d’ocupació presentats els darrers mesos. Serna emplaça els solsonins a elaborar un pla estratègic per dibuixar el model de creixement econòmic que vol la ciutat.
· Les obres de la variant de Santa Susanna començaran la primavera que ve i duraran un any. El Departament de Política Territorial i Obres Públiques n’ha tret a concurs els treballs aquesta setmana.
· L’alcalde de Sant Llorenç reivindica la construcció d’un túnel en la millora de la carretera cap a Berga. Enric Roures considera que aquesta seria la proposta més idònia.
· Port del Comte ja pot produir neu artificial a la meitat de les seves pistes. Amb l’inici de la temporada, pel pont de la Puríssima, s’estrenarà la nova planta de producció que permetrà fabricar-ne el doble.
· Aquest cap de setmana el bolet pren tot el protagonisme en la segona Fira del Bolet i del Boletaire. També s’inaugura la cinquena edició de les Jornades Gastronòmiques del Solsonès, que aposten pels productes de proximitat i temporada.
· Les regidories de Joventut de Solsona i Olius ofereixen als joves emprenedors un curs d'autoocupació. S’hi treballarà la generació d’idees emprenedores i l’elaboració d’un pla empresarial.
· En ple context de crisi i de xifres alarmants de l’atur a la comarca, Solsona organitza dos tallers per aprendre a buscar feina de manera eficaç. Totes dues propostes s’impartiran el mes vinent.
· La regidoria de Cultura modifica les bases del concurs del programa de la Festa Major per fomentar la participació. Inicialment només caldrà dissenyar la portada i s’hi podrà participar a nivell col·lectiu.
· La Fura reivindica la col·lació de més cartelleres en indrets cèntrics de Solsona. Aquest casal popular lamenta que se sancioni el fet de penjar publicitat en llocs no permesos.
· En esports, destaquem la setena caminada d’orientació organitzada pel Centre Excursionista del Solsonès. També repassem el calendari de competicions de les diverses entitats esportives.
· L’agenda cultural és acaparada per la Fira del Bolet i del Boletaire, que apuja el teló avui mateix al vespre a la sala gòtica del Consell Comarcal. Però a banda del certamen, aquest cap de setmana també hi ha una cita al Teatre Comarcal, amb la setena Nit Literària i Musical del Sol del Solsonès. Hi participaran prop d’una quinzena d’artistes i formacions musicals.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí