divendres, 16 d’octubre del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 16 octubre 2009

Obertura
En els propers mesos, Solsona durà a terme la reordenació en la mobilitat més important dels últims anys. Els canvis afectaran l’àmbit comprès entre la plaça de Sant Jordi i la Pujada del Seminari, en el qual, la majoria dels carrers passaran a ser de sentit únic. Tot plegat, segons la regidoria de Governació, per millorar la seguretat i ampliar les places d’aparcament d’una ciutat que ha crescut considerablement els últims anys. La reforma s’aplicarà abans de final d’any, tan bon punt s’enllesteixin les obres d'urbanització de l’avinguda de Sant Jordi, que arriben a la seva recta final.
Titulars
· Aquest vespre es presenta a Solsona l'Associació Volem Decidir. L'objectiu d'aquesta plataforma, sorgida arran de diverses reunions amb entitats i particulars, és organitzar una consulta sobiranista el proper 13 de desembre. Joan Viladrich i Marta Gangolells són dues de les persones que estan al capdavant de la nova associació.
· L'Ajuntament de Castellar de la Ribera vol una intervenció urgent a la C-26 per reduir-ne la perillositat. El consistori ha aprovat una moció per demanar al Departament de Política Territorial i Obres Públiques que elimini els revolts que hi ha entre la Trinxera i la collada de Clarà.
· Comencen les obres de reforma de la teulada del Casal de Cultura i Joventut. Els treballs, que duraran dos mesos, consistiran en la substitució de les teules malmeses de la coberta i la col·locació d’una capa d’aïllant.
·El Centre de Formació d’Adults reclama un increment del professorat davant el creixement del nombre d’alumnes. Actualment, 5 professors han de donar classes a prop de 500 alumnes i n’hi ha 150 més en llista d’espera.
· El Pla Director Turístic de Solsona es donarà a conèixer en unes jornades per a professionals del sector. Se celebraran a la ciutat dijous vinent.
· L’Associació de Turisme de La Vall de Lord rep les competències en matèria de gestió turística de la zona del Patronat Comarcal. D’altra banda, l’ens del Solsonès vol modificar els estatuts per integrar l’entitat.
· El consistori de Sant Llorenç aprovarà a final de mes el concurs per adjudicar les obres de construcció de la piscina municipal. És la principal inversió programada per aquest exercici amb prop de mig milió d'euros. Segons el calendari previst per l'Ajuntament, la primera fase es podrà executar en un termini màxim de sis mesos i les instal·lacions podran entrar en funcionament l'estiu que ve.
· La Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central aprova definitivament la modificació puntual de les Normes subsidiàries de planejament de Sant Llorenç. El nou document fa referència a la regulació de l'urbanisme del nucli antic i de fora la muralla, dels sistemes de parcs i jardins públics i zones verdes, així com també del sòl rústic, entre altres punts.
· Creu Roja reobre la seva delegació de la Vall de Lord. L’ONG compta amb 80 socis i una seixantena de voluntaris a la zona.
· L’Ajuntament de Pinell confia en poder aprovar el Pla Urbanístic definitivament al llarg de l’any que ve. Fins a final de mes té a exposició pública el document inicial i el catàleg de masies.
· La Unió de Botiguers i Comerciants de Solsona incidirà més en la formació dels seus associats per evitar més tancaments. Enguany han abaixat la persiana fins a cinc establiments.
· La campanya de vacunació contra la grip al Centre Sanitari es desenvolupa amb completa normalitat. Des del setembre s'han administrat més de 1.500 dosis, una quantitat similar a la de temporades anteriors. Al novembre es preveu administrar la vacuna contra el virus de la grip A. Fins ara no s'ha detectat cap cas de contagi del nou virus.
·El boletaire professional Marc Estévez publica una guia per trobar bolets a cadascuna de les comarques de Catalunya. Un dels objectius de l'última obra d'aquest veí de Castellar de la Ribera és fomentar la deslocalització de les destinacions preferides pels boletaires i descongestionar les zones que tradicionalment han estat més concorregudes, com el Solsonès i el Berguedà.
· En esports, aquesta setmana destaquem els vuit partits del Club Futbol Solsona que es poden seguir a casa aquest cap de setmana.
· L’agenda cultural ens porta a Ardèvol, amb la celebració de la Festa de les Noies. Demà hi haurà futbol i concerts i diumenge, teatre.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí