divendres, 6 de novembre del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 6 novembre 2009

Obertura

Solsona és una ciutat cada cop més sensibilitzada amb el Medi Ambient. Així ho demostra el balanç dels primers nous mesos de funcionament de la deixalleria renovada. D’una banda, se n’ha incrementat un terç el seu ús, i de l’altra, s’han reduït notablement els abandonaments de residus a les portes de les instal·lacions. El consistori atribueix aquest augment a la millora del servei tant a nivell d'infraestructures com d’horaris. Per continuar amb la pedagogia sobre la gestió dels residus, durant aquest curs es faran tallers als alumnes de primària perquè vagin prenent consciència d’aquesta qüestió.

Titulars
· El dèficit que pateix Solsona en senyalització direccional es resoldrà el mes de gener. Ho ha afirmat el regidor de Governació i Turisme, Josep Caelles. L’Ajuntament preveu finançar els més de 50.000 euros del projecte amb subvencions de la Generalitat.
· Els Pressupostos Generals de l’Estat contindran una partida de 300 mil euros per iniciar els treballs de condicionament de la ribera de Solsona. Ho han negociat els grups parlamentaris d’Esquerra Republicana i el PSC al Congrés.
· El Consell Comarcal presenta un contenciós administratiu a la Generalitat pel decret de zones vulnerables. L’ens intermunicipal creu que no s’han donat les explicacions necessàries al sector.
· Unió de Pagesos retreu al Departament de Medi Ambient que encara no hagi pres cap mesura per evitar els atacs de voltors als animals. A hores d’ara, no s’han instal·lat menjadores ni els ramaders afectats no han rebut compensacions.
· Sant Llorenç, Guixers i la Coma i la Pedra celebraran conjuntament una consulta popular sobiranista. Està programada per al proper mes de febrer. Ja s'ha constituït la Plataforma la Vall de Lord Decideix. A Solsona, l'Associació Volem Decidir busca voluntaris per organitzar la convocatòria del 13 de desembre.
· El nombre d’aturats a la comarca arriba al llindar dels 700. Tot i que ha crescut molt lleugerament respecte del mes anterior, aquest increment de la desocupació és inferior a la mitjana catalana.
· L’Autoritat Catalana de Competència admet a tràmit una denúncia de Funerària Solsonès contra el consistori per competència deslleial. L’Ajuntament de Solsona defensa que la seva activitat compleix estrictament la legalitat.
· Convergència Democràtica de Catalunya fa campanya per la Casa Gran del Catalanisme al Solsonès. El diputat Francesc Homs va reunir-se ahir al vespre amb simpatitzants del partit i amb representantants de la societat civil per engrescar-los a no girar l'esquena a la política.
· En esports, destaquem que Carla Calderer farà el salt a la velocitat després d’obtenir diversos èxits amb el trial. La pilot de Sant Llorenç de Morunys competirà amb l’equip TCR.
· Demà, dissabte, s’apuja el teló del vintè Cicle de Projeccions del Centre Excursionista del Solsonès. Es farà amb unes imatges realitzades per uns quants solsonins sobre el camí de Sant Jaume català.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí